Aktualizované Rastislav Búgel Zo Slovenska Zo Slovenska

Sieť s problémom: Zo strany odchádza trojica zvolených poslancov

Strana Sieť prišla o ľudí, ktorí boli zvolení do národnej rady. Prečítajte si, čo bolo dôvodom razantného kroku.

Ilustračný obrázok k článku Sieť s problémom: Zo strany odchádza trojica zvolených poslancov
Zdroj: TASR

Miroslav Beblavý, Katarína Macháčková a Simona Petrík vystupujú zo strany #Sieť. Svoju pozíciu v strane opúšťa aj Zuzana Zimenová, ktorá však nebola jej členkou.

Štvorica to oznámila na dnešnej tlačovej konferencii v Národnej rade (NR) SR. „Dnešným dňom sa vzdávame členstva v politickej strane #Sieť,“ zdôraznila Macháčková. Spolu s Beblavým a Petríkovou boli za stranu zvolení do parlamentu, Zimenová je náhradníčkou.

Dôvodom je podľa nich fakt, že dohody s vládnou stranou Smer-SD sú už viac-menej uzatvorené. Zvolení poslanci chcú zostať v NR SR ako nezaradení a momentálne nechcú vstupovať do žiadneho z existujúcich klubov. Podľa Beblavého chce dnes táto štvorica poslať list všetkým členom strany, kde im vysvetlia dôvody tohto kroku. „Myslím si, že im to dlhujeme,“ dodal Beblavý. Zároveň chcú vyzvať tých, ktorí majú rovnaký názor, aby to dali najavo.

Podľa dohody strán Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť má vo formujúcej sa vláde pripadnúť #Sieti rezort dopravy. Beblavý však upozornil, že strana mala vytvorených približne 13 pracovných skupín pre rôzne oblasti ako napríklad korupciu, verejné financie či školstvo, ale nie pre dopravu.

„Keď strana, ktorá dva roky poctivo pracuje, robí veľmi podrobný program, má na všetko odborníkov a potom vstúpi do vlády, v ktorej zoberie rezort, ktorému sa vôbec nevenovala, tak už aký väčší dôkaz chceme, že motivácia naozaj nie je presadiť programové priority strany #Sieť,“ opísal Beblavý.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM