JAB Rôzne

Šikovná mamička zo Spišskej má veľmi pekné hobby: Paráda, čo dokáže urobiť z bavlny!

Zlatica Lipovská zo Spišskej Novej Vsi okrem toho, že je matkou dvoch detí, si popri nich našla aj zaujímavé hobby. V jej obývačke z bavlny vytvára krásne kúsky. Veď si to pozrite.

Ilustračný obrázok k článku Šikovná mamička zo Spišskej má veľmi pekné hobby: Paráda, čo dokáže urobiť z bavlny!
Zdroj: Dnes24.sk

Mamička Zlatica Lipovská zo Spišskej Novej Vsi nám prezradila, že k svojej záľube, vďaka ktorej z bavlny vytvára okrem čiapok rôznych tvarov aj hračky pre deti, sa dostala úplne náhodou. Vyštudovala strojnícku školu a háčkovaniu sa nikdy predtým nevenovala.

Nová výzva

„Ja som taká, že keď sa mi niečo páči, chcem to vyskúšať. Počas materskej dovolenky popri prvom synovi som začala piecť torty. Popri druhom synovi som si hľadala niečo, čo môžem robiť po večeroch, keďže malý je riadny šinter,“ prezradila nám. Z praktického hľadiska a ako matka dvoch detí začala háčkovať čiapky.

„Keďže som nikdy predtým háčiky v rukách nedržala, začala som sa učiť podľa internetu,“ priznáva šikovná mamička s tým, že keď uháčkovala prvé obyčajné čiapky, začala skúšať aj iné veci. Podľa jej slov, sú nové veci pre ňu veľkou výzvou a overením si svojich schopností, čomu nasvedčuje aj to, že z obyčajných čiapok prešla na čiapky rôznych tvarov zvieratiek a rozprávkových postáv.

50 slimákov

Počas svojej skoro dvojročnej záľuby jej však v poslednom období učarovali aj hračky a keďže to brala ako ďalšiu výzvu, pustila sa aj do toho. Zaujímalo nás čo všetko sa dá vlastne uháčkovať. „Všetko. Väčšinou, keďže sú to hračky pre deti, robím zvieratká. Robila som žirafu, zajačikov, opicu, dráčikov, ovcu dokonca aj rozprávkové postavy. Naposledy som háčkovala 50 slimákov jednému páru na svadbu,“ povedala Zlatica.

Podľa slov zručnej mamičky nie je asi nič, čo by sa nedalo uháčkovať, čo sa týka veľkosti či tvaru. Zaujímavosťou sú napríklad aj žraločie ponožky či pol metrová ovca. Paradoxom je aj to, že na otázku, čo je na tejto práci najťažšie, odpovedá. „Háčkovanie mi ide vždy hladko, no najviac času zaberie prišívanie jednotlivých častí, keďže všetky časti hračky musím uháčkovať zvlášť. Priznám sa však, že najviac ma potrápilo uháčkovať sveter.“

Momentálne sa chystá vrátiť opäť k háčkovaniu čiapok, keďže nastáva ich sezóna. Dokedy ju takáto záľuba bude držať, prezradiť nevedela. „Mňa všetko po istom čase prejde a začnem s niečím novým,“ zasmiala sa šikovná mamina.

Diela šikovnej mamičky zo Spišskej si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Neverili by ste, čo všetko sa dá uháčkovať
29
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM