Viktória Botošová Rôzne

Šikovná Novozámčanka Silvi (24): Stačia jej aj recyklované materiálny a vznikne TAKÁTO krása! FOTO

Mladá Novozámčanka si našla pekné hobby. Pod rukami Silvi Horváthovej vznikajú naozaj unikátne kúsky. Veď sa na to pozrite!

Ilustračný obrázok k článku Šikovná Novozámčanka Silvi (24): Stačia jej aj recyklované materiálny a vznikne TAKÁTO krása! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Máte radi originály, niečo čo nikto iný nemá, niečo čo, vám budú ľudia chváliť a závidieť? Tak ste za začítali správne… Na článok so Silvi Horváthovou (24) si ešte mnohí vás možno pamätajú. Predstavila nám v ňom svoju sučku Zaru. Tentokrát nás však zaujalo niečom celkom iné – a to jej parádny kočíček. Sisulli, ako sa sama nazýva celý život niečo tvorí a prezradila nám aj to, ako to všetko začalo „Začalo to šitím drobného oblečenia pre bábiky z celej ulice, šila som ručne a to naozaj dosť dlho,“ spomína.

Vyštudovala odbor pracovník marketingu, no počas štúdia vraj toho veľa nenatvorila. „Tu-tam nejaká decoupage, ale to bolo asi všetko. V poslednom ročníku som sa vďaka brigáde v jednej malej miestnej firmičke vrátila k šitiu, tento krát už na stroji, nebola to zrovna kreatívna práca, ale išlo to,“ hovorí. Pár rokov po strednej a nejakých tých ďalších pracovných skúsenostiach sa znovu vrátila k šitiu. Začalo to vraj nevinne poťahom na vankúše pre ňu samú, neskôr to pokračovalo kabelkou.

Originály, jedinečné a unikátne

Ak máte aj vy radi originály, tak ste správne. „Som z tých ktoré majú radi originály a ručne vyrábané všetko. Po kabelke, ktorú som ušila pre seba, prišla kamarátka s vetou: Sisulli nemohla by si mi.. a ja som samozrejme mohla. Takto to pokračovalo druhou, treťou až X-tou kamarátkou a kabelkou,“ vysvetľuje s úsmevom.

„Moja tvorba sa aktuálne prevažne sústreďuje na kabelky a peňaženky. Ušijem aj rôzne maličkosti do domácnosti. Najradšej tvorím podľa svojej fantázie, nálady, počasia.. ale rada vyrobím aj niečo podľa predstáv mojich zákazníčiek, pričom sa ale držím overených modelov," opisuje.

Každý jedinečný sám o sebe

Ako pokračuje, tvorí v kombinácii koženky s bavlnou, rada používa aj recyklované materiály, ako rifľovinu košeľovinu a tričkovinu, na čo pri konkrétnom výrobku budúci majiteľov týchto originálnych kúskov aj upozorní. „Tvorím iba originály zo srdca. Jeden model, jedna farba, 3 veľkosti. Každá si nájde to svoje.“

„Ľudia sa tak trochu už naučili vyhľadávať ma hlavne kvôli originalite a jedinečnosti každého kusu čo vydám spod rúk. A to viac si to cenia,“ hovorí.

Kam to plánuje s vlastnými výrobkami dotiahnuť? „Najradšej by som zo svojej malej plánovanej dielne vytvorila niečo väčšie, takú rodinnú firmičku. Pár šičiek, no samozrejme stále by som pracovala aj ja v plnom prúde. Veľmi ma baví tvoriť,“ dodala Silvi o svojich plánoch.

Diela šikovnej Silvi si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Foto: Archív Silvi Horváthovej

Stačia jej aj recyklované materiálny a vznikne TAKÁTO krása!  :)
25
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM