JAB Rôzne

Šikovná učiteľka zo Spiša: Viktória vyrába úžasné kytice zo stúh, FOTO

Kvety, ktoré nikdy nezvädnú. Viktória vytvára parádne kytice zo stúh. O svojom koníčku nám prezradila viac.

Ilustračný obrázok k článku Šikovná učiteľka zo Spiša: Viktória vyrába úžasné kytice zo stúh, FOTO
18
Galéria

Mladá učiteľka Viktória Galisová pochádza z neďalekých Hrabušíc a ako hobby jej učarovali ručné práce. Práve preto začala vyrábať kytice, ktoré nikdy nezvädnú, ale dokážu svojim zjavom očariť i potešiť.

„Vždy som obdivovala ručné práce a výrobky, ktoré si ľudia dokázali spraviť vlastným úsilím. Hľadala som však niečo, čo poteší nielen mňa, ale aj ostatných, preto som sa rozhodla, že budem vyrábať kytice zo stúh,“ povedala pre náš portál s tým, že techniku odkukala z internetu.

Hoci sa tomuto koníčku venuje len rok, rukami jej prešlo už niekoľko desiatok takýchto netradičných kytíc. Ako prezradila, zo stúh sa dajú vyrobiť všakovaké kvety – od rozličných skladaných kvetov až po šité ruže. „Samozrejme, čím náročnejšia kytica, tým treba na jej výrobu viac času a aj trpezlivosti,“ doplnila Viktória.

Zdroj: Viktória Galisová

Inšpirácia prichádza podľa jej slov z vlastnej hlavy, ale čerpá taktiež z rozličných skupín na sociálnej sieti. Ako priznala, pri výrobe takýchto kytíc je najťažšia samotná výroba kvetov zo stúh, pretože to je najzdĺhavejší proces pri výrobe kytice. „Keď sú už kvety hotové, všetko už ide akosi rýchlejšie,“ povedala Viktória s tým, že niekedy jednu kyticu vyrába aj niekoľko dní, aby bola vyrobená precízne.

A čo znamená pre ňu výroba takýchto netradičných kytíc? „Výroba kytíc je pre mňa nie iba koníčkom a oddychom, ale robí mi radosť, keď svojimi výrobkami môžem potešiť iných ľudí a viem, že sa im moja práca páči. To je pre mňa to najväčšie potešenie. Mnohé z nich boli robené ako darček k narodeninám či k promóciám, ale robila som aj svadobnú kyticu pre nevestu. Verím, že teraz im moje kytice pripomínajú tieto pre nich krásne a vzácne chvíle,“ dodala šikovná učiteľka.

Okrem kytíc však Viktória vyrába aj rôzne venčeky či ikebany, kde využíva práve kvety vyrobené zo stúh. Jej diela si môžete pozrieť v našej galérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

OBRAZOM: Pred Viktóriou klobúk dolu. Takéto krásne kytice dokáže vyrábať!
18
Galéria
Zdroj: Viktória Galisová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM