Jakub Forgács Šport Ostatné športy

Sily si zmerajú biatlonisti aj karatisti. Zvolen bude hostiť zimnú univerziádu

Pod Pustý hrad mieria stovky študentov. Pozrite, v akých disciplínach budú súťažiť na univerziáde!

Ilustračný obrázok k článku Sily si zmerajú biatlonisti aj karatisti. Zvolen bude hostiť zimnú univerziádu
Zdroj: Mesto Banská Bystrica

Technická univerzita vo Zvolene bude po dvadsiatich siedmich rokoch hostiť celoslovenské podujatie s názvom „Zimná univerziáda Slovenskej republiky 2018“. Do Zvolena tak prídu stovky študentov.

Trinásť športových disciplín a asi päťsto študentov rôznych slovenských vysokých či stredných škôl, to všetko sa uskutoční pod taktovkou Technickej univerzity v dňoch 5. – 9. februára. „Okrem tradičných zimných disciplín, ako je beh na lyžiach, zjazdové lyžovanie, biatlon a hokej, sa bude súťažiť najmä v halových športoch, ako je florbal, futsal, stolný tenis, bedminton a mnohé iné,“ hovorí prorektor Technickej univerzity Andrej Jankech a dodáva: „Zároveň organizujeme súťaže v netradičných doplnkových športoch ako je tlak na lavičke, pretláčanie rukou či lukostreľba, ktorá sa objaví na univerziáde po prvýkrát.“

Väčšina športových zápasov sa uskutoční v telocvični vysokej školy (bedminton, stolný tenis, karate, tanečný šport či spomínané netradičné športy), časť súťaží ale prebehne aj mimo telocvične – napr. hokej na zimnom štadióne, futsal a florbal v Badíne, zjazdové lyžovanie, ktoré sa uskutoční vo Vyšnej Boci či biatlon na Osrblí. „Fanúšikom športu by som odporúčal menej tradičné disciplíny, napr. hneď v prvý deň po slávnostnom otvorení začína tanečný šport v priestoroch našej telocvične, bude súťažiť dvanásť párov v štandardnom aj latino tanci. Zaujímavé ale môžu byť všetky súťaže, verejnosti sú aj všetky zdarma prístupné,“ zdôrazňuje prorektor.

Dodáva, že zápasy budú môcť diváci sledovať aj naživo prostredníctvom webovej stránky zimnej univerziády. Zimná univerziáda je ale aj o stretávaní a vzájomnom spoznávaní sa študentov. „Organizujeme viaceré sprievodné aktivity, koncerty a pod,“ dodal Jankech.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM