Anton Hrachovský Hokej

Šimun bude v Zámkoch pokračovať aj o rok: Kanceláriu má v súperovom bránkovisku

Útočník HC Nové Zámky Eduard Šimun porozprával o svojom štýle hry, najbližších týdňoch i tom, že sa sťahuje do nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Šimun bude v Zámkoch pokračovať aj o rok: Kanceláriu má v súperovom bránkovisku
Foto: Anton Hrachovský

Hokejový útočník Eduard Šimun (na snímke) sa s 30 bodmi a 18 strelenými gólmi stal druhým najproduktívnejším hráčom a najlepším strelcom HC Nové Zámky po sezóne 2017/2018. Podaril sa mu streliť i jeden hetrik pri výhre 4:3 v Liptovskom Mikuláši.

Úspešná sezóna

Pre Nové Zámky už skončenú sezónu hodnotí Eduard Šimun kladne. „Keď sme sa tu na začiatku sezóny zišli, povedal som si, že musíme podľa papierových predpokladov skončiť tak do šiesteho miesta. Opak bol pravdou. Začali sa tu diať zmeny na trénerských aj hráčskych postoch. Bolo to celú sezónu také hektické. Niekto vypadol, niekto pribudol, no my sme sa s tým museli vyrovanť a zabojovať o play off. Nebolo to jednoduché, pretože sme nevedeli nájsť tú optimálnu zostavu. Nakoniec sa to našťastie podarilo a myslím si, že ľudia môžu byť až na ten prvý zápas v Nitre spokojní. Bojovali sme každý zápas a ukázali sme, že sa dá hrať aj s papierovo lepšími súpermi. Škoda, že sme sezónu nepredĺžili ešte o nejaký ten zápas,“ povedal na margo ročníka 2017/2018 rodák z Topoľčian.

Kancelária v bránkovisku

Vzrastom je so svojimi 194 centimetrami na ľade ľahko identifikovateľný. Prototyp centra, ktorý sa vyžíva v hre pred súperovým brankárom. „Je to taká moja kancelária. Myslím, že odtiaľ som dal v sezóne najviac gólov. Hrá sa mi tam dobre, mám parametre na to, aby som sa tam vo fyzických súbojoch zrážal a doloval puk. Ten predbránkový priestor je pre mňa kancelária,“ opísal svoj obľúbený štýl hry 23-ročný útočník.

Nové Zámky neabsolvovali spoločnú letnú prípravu ani pred jednou z tipsporligových sezón. Hráči, vrátane Eduarda Šimuna, preto využijú individuálne plány prípravy. „Každý rok mám individuálnu letnú prípravu. Posledný rok som sa pripravoval u pána Igora Zimana v Nitre, kde som každý deň dochádzal z Topoľčian. Myslím, že už predtým ma pripravil na výbornú. Keď však bude spoločná príprava, tak sa samozrejme pripojím k mužstvu,“ opísal tréningové plány na leto novozámocký center s tým, že najprv si plánuje doliečiť zranenia triesel a kolena.

V Nových Zámkoch aj naďalej

Šimun sa na súpiske Nových Zámkov ocitol už na začiatku ročníka 2016/2017, keď bielo-zelených viedol Miroslav Chudý. Ešte pred štartom ligy sa však z klubu porúčal. Jeho ďalšie kroky zamierili do Topoľčian a ligovej Dukly Trenčín. V Nových Zámkoch bude podľa vlastných slov pôsobiť aj v sezóne 2018/2019. Jedine, že by ho klub vymenil do iného tipspotligového tímu, prípadne by prišla dobrá ponuka zo zahraničia.

„V rámci Slovenska sa môžem zaručiť, že ak ma nevytrejdujú, tak budem v budúcej sezóne hrávať v Nových Zámkoch. Čo sa týka zahraničia, tak uvidíme, čo príde. S pánom Suchardom som mal rozhovor, že ak by niečo zaujímavé prišlo zo zahraničia, tak ma klub pustí. Ale zatiaľ to neriešim,“ načrtol svoju najbližšiu hokejovú budúcnosť Šimun.

Dodal, že v najbližších týždňoch sa plánuje do Nových Zámkov presťahovať. „Nové Zámky mi pripomínajú moje rodné Topoľčany. Tiež je to také menšie mesto a to znamená, že je útulnejšie. Nie je tu taký hluk, páči sa mi tu,“ dodal na záver.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM