Svet Správy

Situácia je vážna: Ministerstvo odporúča Slovákom, aby okamžite opustili Jemen!

Situácia v Jemene je kritická. Ministerstvo odporúča Slovákom, ktorý sa v krajine nachádzajú, okamžitý odchod.

Ilustračný obrázok k článku Situácia je vážna: Ministerstvo odporúča Slovákom, aby okamžite opustili Jemen!
Zdroj: TASR

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR upozorňuje Slovákov na kritickú bezpečnostnú situáciu v Jemene. „V dôsledku občianskej vojny, činnosti teroristických organizácií a vojenskej intervencie koalície arabských krajín došlo k jej vyhroteniu a pobyt na celom území Jemenu predstavuje hrozbu pre zdravie a život,“ varuje rezort diplomacie.

Ministerstvo preto odporúča Slovákom, aby do Jemenu v žiadnom prípade necestovali a tým, ktorí sa v ňom zdržiavajú, odporúča, aby krajinu okamžite opustili.

„Ministerstvo informuje, že obmedzenú konzulárnu pomoc občanom SR nachádzajúcim sa v Jemene zabezpečuje Veľvyslanectvo SR v Káhire. Väčšina diplomatických zastúpení členských krajín EÚ v Sana'a, rovnako ako konzulárny úrad vedený honorárnym konzulárnym úradníkom SR, je nefunkčná,“ varuje.

Rezort žiada všetkých Slovákov nachádzajúcich sa na území Jemenu, aby v prípade problémov s vycestovaním z krajiny, respektíve v prípade núdze, kontaktovali Veľvyslanectvo SR v Káhire na mobile +201222168227 alebo prostredníctvom e-mailu: cons.cairo@mzv.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM