Regióny Kultúra Zo Slovenska

Skauti pod Zoborom: V Nitre predstavili novú slovenskú verziu belgického tanca

Tradícia Skautských dní v Nitre pokračuje. Tento ročník bol špeciálny aj vďaka premiére originálnej slovenskej verzie belgického tanca.

Ilustračný obrázok k článku Skauti pod Zoborom: V Nitre predstavili novú slovenskú verziu belgického tanca
4
Galéria
Zdroj: Jana Chrtianska

Nitrianski skauti z 23. zboru Nitrava zorganizovali už tretí ročník Nitrianskych skautských dní. Skauti a skautky z celého Slovenska ako aj verejnosť sa stretli na ZŠ Tulipánová.

Bohatý program

Na tri a pol dňa bohatého programu sa tešili mladí ľudia už niekoľko mesiacov. Terénny pretek s názvom Bolo raz jedno knieža priblížil časy Veľkej Moravy, mestská hra účastníkov zoznámila s pamiatkami a legendami Nitry. V športovom preteku si zmerali sily jednotlivé družstvá a nechýbal ani výlet na Zobor, kde v spolupráci so Strážou prírody najmladší skauti zhotovili vtáčie búdky.

Skauti aj verejnosť si vypočula skautské cestovateľské zážitky z rôznych krajín vrátane exotického Mongolska. Tanečná škola N Dance Company roztancovala malých aj veľkých.

Pomáhali a skrášľovali

Tvorivé dielne, workshopy, ako aj duchovný program či disko a čas strávený hrami vytvorili priestor na dobrú náladu, utužovanie starých priateľstiev a vytváranie nových.V rámci programu 100 hodín pre mesto mladí dobrovoľníci venovali svoj čas a sily na skrášlenie a zlepšenie mesta a pomoc tým, ktorí ju potrebujú.

Skautská pieseň

Čerešničkou na torte je úplne nová slovenská a skautská verzia populárneho belgického tanca – „belgičáku“, ktorý vznikol v dieni 23. zboru Nitrava a premiéru mal práve na Nitrianskych skautských dňoch.

Zdroj: YouTube.com
Skauti pod Zoborom: V Nitre predstavili novú slovenskú verziu belgického tanca
4
Galéria
Zdroj: Jana Chrtianska
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM