Barbara Dallosová Regióny

Škola v našom regióne s raritou: Jazierko s tropickými rybami priamo v triede!

Tropický prales priamo v priestoroch základnej školy v regióne. Z nevšedného vybavenia sa nebudú tešiť len tamojší žiaci. Škola otvára dvere aj návštevníkom a turistom.

Ilustračný obrázok k článku Škola v našom regióne s raritou: Jazierko s tropickými rybami priamo v triede!
Zdroj: TASR

Areál Základnej školy s materskou školou Maximiliána Hella v Štiavnických Baniach by mala už čoskoro ozvláštniť ďalšia novinka. V škole sa rozhodli, že svojim žiakom a tiež verejnosti priblížia, ako vyzerá a aký význam má tropický biotop.

Jazero za sklom

,,Vyčlenili sme na to miestnosť, ktorú sme nevyužívali. Ide o trochu väčšiu učebňu. Momentálne tam staviame vyvýšené záhony z kameňov. Bude tam väčšie jazero so sklom, aby sme videli tropické ryby, ktoré tam budú," priblížil riaditeľ školy Pavel Michal s tým, že chcú deťom priblížiť tropickú rieku. V záhonoch budú navyše vysadené tropické rastliny.

,,Cieľom je prezentovať našim žiakom význam tropických biotopov – tropického pralesa pre spoločnosť. Našu školu však navštevujú aj deti z iných škôl, turisti, takže to bude aj pre nich," dodal riaditeľ školy. Nová učebňa by mala byť súčasťou plánovanej botanickej záhrady.

Pribudnúť môže čistička

,,Ak nám vyjde ďalší projekt, ktorý v súčasnosti plánujeme podať, tak budeme robiť koreňovú čističku," prezradil Michal s tým, že princípom takejto čističky sú baktérie na koreňoch rastlín, ktoré prečisťujú splaškovú vodu.

Základná škola v Štiavnických Baniach je široko-ďaleko známa tým, že sa v nej vyučuje predmet sokoliarstvo a disponuje bohatou zbierkou pernatých dravcov a exotických vtákov. Okrem toho sa môže pochváliť vertikálnou záhradou, ktorá je prepojená s dvoma jazierkami a má názorne ukázať kolobeh vody v prírode a jej využitie.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM