Zo Slovenska

Školstvo: Na dofinancovanie vysokých škôl v tomto roku pôjde 20 miliónov eur

Na dofinancovanie a rozvoj vysokých škôl na rok 2016 pôjde 20 miliónov eur. Taký je výsledok dnešného stretnutia zástupcov vlády s predstaviteľmi Slovenskej rektorskej konferencie (SRK) vedenej jej predsedom Rudolfom Kropilom.

Ilustračný obrázok k článku Školstvo: Na dofinancovanie vysokých škôl v tomto roku pôjde 20 miliónov eur
Zdroj: TASR

Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR informoval, že rokovanie bolo výsledkom dohody z 10. decembra minulého roka, kedy sa vláda zaviazala reagovať na najaktuálnejšie problémy vysokého školstva. „V duchu tejto dohody dnes, 8. februára, podpredseda vlády a minister financií SR Peter Kažimír rozpočtovým opatrením rozhodol o poskytnutí 20 miliónov eur na dofinancovanie a rozvoj vysokých škôl na rok 2016,“ uviedol úrad vlády.

Predstavitelia vlády zároveň so zástupcami SRK diskutovali o rekonštrukcii vysokoškolských internátov pre verejné vysoké školy, na ktoré vláda vyčlenila 50 miliónov eur. Kabinet dnes rovnako ponúkol predstaviteľom SRK niekoľko alternatív, ako odbremeniť vysoké školy od záťaže spôsobenej korekciami pri využívaní fondov EÚ, ktorú školy nie sú schopné zvládnuť z vlastných rozpočtov. O týchto alternatívach sa podľa úradu vlády začne okamžite technický dialóg s cieľom uzatvoriť dohodu medzi vládou a SRK.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM