Správy

Školy nezaháľajú: Za prvý týždeň poslalo údaje 90 percent škôl a školských zariadení

Údaje o počtoch žiakov a zamestnancov poslalo v priebehu prvého týždňa zberu 6256 škôl a školských zariadení, ktoré tak musia urobiť na mesačnej báze.

Ilustračný obrázok k článku Školy nezaháľajú: Za prvý týždeň poslalo údaje 90 percent škôl a školských zariadení
Zdroj: TASR

Zber štatistických údajov pre potreby financovania, ktorý sa v tomto roku prvýkrát realizuje prostredníctvom Rezortného informačného systému (RIS), tak podľa ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) je zatiaľ úspešný. TASR o tom informoval odbor komunikácie a protokolu rezortu školstva.

„Už počas prvého týždňa zberu zaslalo do systému údaje 6256 škôl a školských zariadení, čo je 90 percent,“ uviedla šéfka rezortu Martina Lubyová (nominantka SNS), ktorá zároveň pripomenula zvyšným 659 školám, aby údaje o stave z 15. septembra zaslali najneskôr do konca tohto mesiaca. „Len tak vieme zabezpečiť adresné a spravodlivé financovanie pre všetky zariadenia,“ doplnila.

Predstavitelia škôl zadávajú údaje do RIS prostredníctvom svojich školských informačných systémov. V porovnaní s minulým rokom, kedy tento zber bol v skúšobnej prevádzke, zaslalo údaje v prvom týždni o 38 percent škôl a školských zariadení viac. „Len 53 dávok prišlo bez potrebných údajov za žiakov. Zástupcov týchto škôl oslovia v priebehu tohto týždňa pracovníci rezortného kontaktného centra,“ uzavrelo ministerstvo školstva.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM