Jozef Milan Regióny

Školy sa opäť otvoria: Učitelia o 18.00 prerušia štrajk

Štrajk školských zamestnancov sa v stredu o 18.00 h preruší! Rozhodol o tom štrajkový výbor. Odborári chcú aj naďalej rokovať s vládou, kedy sa uskutoční ďalšie stretnutie, zatiaľ nie je známe.

Ilustračný obrázok k článku Školy sa opäť otvoria: Učitelia o 18.00 prerušia štrajk
Foto: Jozef Milan

Štrajk pracovníkov školstva sa večer presne o 18.00 preruší. „Dôvodom prerušenia celozväzového štrajku je, že predstavitelia vlády SR začali v utorok rokovať so štrajkovým výborom o dôvodoch a cieľoch štrajku,“ zdôvodnil líder školských odborárov Pavel Ondek.

O ďalšom postupe rozhodne mimoriadna rada zväzu, ktorá zasadne zrejme vo štvrtok. Odborári chcú aj naďalej rokovať s vládou, kedy sa uskutoční ďalšie stretnutie, zatiaľ nie je známe. Premiér Robert Fico (Smer-SD) po utorkovom rokovaní vyhlásil, že k rozpracovanému memorandu sa majú odborári vyjadriť do budúcej stredy. „O termíne, do kedy bude prerušený štrajk, sa momentálne hovoriť nedá. Budeme vychádzať z aktuálnej situácie a vývoja, ktorý nás bude čakať,“ doplnil Ondek s tým, že vo štvrtok by na školách malo začať riadne vyučovanie.

Štrajk školských zamestnancov odštartoval v pondelok. V prvý deň vyšli tisícky z nich do ulíc v Bratislave, Košiciach a v Banskej Bystrici. Väčšina škôl zostala zatvorená aj v utorok a stredu, aj keď niektoré, najmä materské školy, sa vrátili do prevádzky.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM