Webnoviny - Svet

Škrtel najvyťaženejším hráčom v poli v Premier League

WEBNOVINY.SK

Slovenský futbalista v službách FC Liverpool Martin Škrtel.Foto: SITA/APLIVERPOOL 5. mája (WEBNOVINY) – Slovenský futbalový reprezentačný stopér Martin Škrtel je najvyťaženejším hráčom v poli v tohtosezónnej edícii anglickej Premier League 2010/2011, zatiaľ odohral 3150 minút, počas ktorých strelil dva góly a videl sedem žltých kariet.

Dvadsaťšesťročný obranca FC Liverpool, ktorý nechýbal v doterajších 35 ligových vystúpeniach „The Reds“ na trávniku ani jedinú minútu, sa o toto ocenenie delí so zadákom mestského rivala FC Everton Leightonom Bainesom.

Informovala o tom oficiálna internetová stránka 18-násobného anglického ligového šampióna. Okrem dvojice hráčov v poli Škrtela a Bainesa majú zatiaľ plnú minutáž v aktuálnej sezóne Premiership aj brankári José Reina (Liverpool), Petr Čech (Chelsea) či Joe Hart (Manchester City).

Škrtel ďakuje skvelým fanúšikom, verí v účasť v EL UEFA

Slovenský futbalový reprezentant Martin Škrtel si myslí, že za znovuzrodením nádejí FC Liverpool na účasť v pohárovej Európe v budúcej sezóne je najmä podpora skvelých fanúšikov. Zverenci trénera Kennyho Dalglisha si v ostatných dvoch ligových stretnutiach, proti Birminghamu City a Newcastlu United, udržali čisté konto a strelili celkovo osem gólov, vďaka čomu sa po dlhej dobe opäť dostali na 5. priečku znamenajúcu postup do Európskej ligy UEFA 2011/2012.

Liverpool sa najbližšie predstaví v Premier League v pondelok 9. mája na ihrisku FC Fulham.

„Proti Newcastlu to bol skvelý zápas pred úžasnými fanúšikmi. Aj touto cestou by som sa im chcel všetkým poďakovať. Všetci sme boli veľmi šťastní z výsledku a aj z toho, že sme triumfovali pred naším úžasným publikom,“ povedal pre liverpoolfc.tv 26-ročný stopér LFC a pokračoval:

„Teraz sme už veľmi blízko k nášmu cieľu, ktorým je účasť v pohárovej Európe. Čakajú nás ešte tri stretnutia a ja som si istý, že po nich budeme mať úsmevy na tvárach.“

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM