Peter Simon Regióny Zo Slovenska

Skúsená vizážistka: Všetky ženy sú krásne, ale upravené sú ešte krajšie

Čo je momentálne IN a čomu sa radšej vyhnúť? Prečítajte si rady na nezaplatenie od skúsenej vizážistky Zuzany Jenčopaľovej.

Ilustračný obrázok k článku Skúsená vizážistka: Všetky ženy sú krásne, ale upravené sú ešte krajšie
Zdroj: Facebook

Zuzana Jenčopaľová (37) vyštudovala odbor kozmetička na strednej škole. Do profesionálneho sveta sa však odvážila vstúpiť pred 8 a pol rokom a zatiaľ svoje rozhodnutie neľutuje. Pracuje aj ako majsterka na SOŠ obchodu a služieb.

„Prvoradý je záujem o prácu vizážistky. Musí mať vzdelanie, záujem a schopnosť neustále sa vzdelávať a sledovať trendy. Tým sa posúva ďalej. Samozrejme cit pre krásu, vedieť komunikovať s klientkou, poradiť jej čo k jej typu tváre pristane,“ začína svoje rozprávanie profesionálna vizážistka z Rožňavy.

Čo je podľa Vás základ v dobrom výzore?

V dobrom výzore? Stále si myslím, že všetky ženy sú svojim spôsobom krásne. Každá je individuálna osobnosť, ale základ je určite zdravá pleť a samozrejme upravené obočie, nechty a vlasy.

Stačí málo, aby bola žena upravená, alebo je toho viac?

Cez deň stačí málo. Oblečenie v ktorom sa cíti pohodlne, jemný make-up, špirála, lesk na pery, upravené obočie a púder. Večerné podujatia sa vyžadujú starostlivejšie líčenie aj prípravu oblečenia a doplnkov.

Máte nutkanie na ulici neupravenej žene poradiť?

Nazývam to profesionálnou deformáciou, áno všímam si ženy, obdivujem pekne upravené ženy a nemám problém ich pochváliť. Každá žena to rada počuje, či už z úst ženy alebo muža. Ľuďom poradím až keď si o to požiadajú sami.

Aká farba je teraz medzi mladými IN a aký trend fičí tento rok?

Pastelové farby sú teraz veľmi populárne, ale myslím si, že každý človek si má vyberať hlavne tak aby sa v tej farbe cítil sám sebou. Môže byť in fialová – ak ju niekto nemá rád, tak si ju predsa neoblečie. Trendy musím neustále sledovať. Bez toho táto profesia neexistuje, keby som stále čerpala len z toho, čo som sa v škole naučila, bola by som „zastaralá“. Párkrát ročne sa zúčastňujem výstav v Bratislave a Trenčíne a absolvujem školenia na inovácie, líčenie, starostlivosť o pleť, formy odstraňovania nežiaduceho ochlpenia, nové značky na trhu, prístrojové ošetrenie pleti a zanedlho aj tela. Priemerne dvakrát ročne zavádzam v salóne novinky. Momentálne pracujem s českou aj francúzskou značkou, keďže takto vyhoviem širšiemu okruhu žien.

Ako treba pristupovať k profesionálnemu líčeniu, napríklad nevesty?

Áno, líčim pravidelne nevesty, slečny, mamičky na venčeky a stužkové, ale aj dámy na plesy. Prístup je individuálny, nevesty bez skúšky nelíčim, som rada keď v deň D nemajú stres ešte aj z toho, či to dopadne všetko perfektne. Líčeniu predchádza úprava obočia pár dní pred udalosťou. Niektoré ženy majú termíny zarezervované aj pár mesiacov vopred, niektoré to nechávajú na poslednú chvíľku, stále sa však dá nájsť rozumné riešenie pre spokojnosť oboch strán. Líčim zásadne v salóne, už som prestala chodiť ku klientom domov.

Váš názor na 3D mihalnice a podobné doplnky?

Je to jedna zo služieb, ktoré poskytujem. Mám 4 rôzne certifikáty o školeniach na 3D, 4D, 6D, 7D mihalnice, norkové, hodvábne mihalnice ale aj kašmírové. Sú stále veľmi populárne medzi ženami. Keďže ich lepím už piaty rok, tak vidím že materiál mihalníc je stále kvalitnejší. Mám klientky, ktoré prídu na jedno lepenie a rozhodnú sa ich viac nenosiť, ale mám aj klientky, ktoré ich nosia pár rokov s dôkladnou starostlivosťou a tak neničia svoje prirodzené riasy. Samozrejme k tomu patrí aj maximálna profesionalita z mojej strany a kvalitné lepidlá a riasy. Žiaľ často sa mi stáva, že klientky chodia ku ženám bez certifikátov o školení a bez živnosti a potom sa u mňa objavia až keď nastane problém.

Odporučili by ste niečo iné, ako tie mihalnice, existuje šetrnejšia forma?

Samozrejme, ak klientky nechcú umelé riasy, tak je tu stále možnosť pracovať a zvýrazniť ich prirodzené riasy trvalou, ktorá pekne prirodzené mihalnice vytočí a následným zafarbením je efekt veľmi viditeľný. Tento proces je potrebné opakovať len raz do dvoch mesiacov a je to aj cenovo dostupnejšie. Ak sa jedná o jednorazovú príležitosť odporúčam klientkam lepenie trsov.

4 body, ako sa pripraviť na všedný deň

  • 1. Keď sa necítite pohodlne vo svojom oblečení, nebudete sa cítiť dobre celý deň, vráťte sa ku skrini
  • 2. Upravené vlasy
  • 3. Upravené nechty
  • 4. Jemné líčenie
Zdroj: roznava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM