Kultúra

Skvelá možnosť pre filmárov: Najlepšie filmy o biosférach môžu vybrať do New Yorku!

Vzťah k regiónu, lásku ku krajine, kreativitu a umelecké cítenie majú šancu ukázať profesionálni či amatérski filmári, ktorí sa tvorbou krátkeho filmu z biosférických rezervácií Slovenský kras, Poľana, Tatry a Východné Karpaty, zapoja do jedného z článkov kampane #ProudToShare.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá možnosť pre filmárov: Najlepšie filmy o biosférach môžu vybrať do New Yorku!
Zdroj: pixabay.com

Ako informovala Štátna ochrana prírody (ŠOP) SR, táto medzinárodná kampaň, vyhlásená pod hlavičkou UNESCO, je venovaná prezentácii prírodných, kultúrnych hodnôt a aktivít v 669 biosférických rezerváciách v 120 krajinách sve­ta.

Medzinárodný výbor programu Človek a biosféra v týchto dňoch vyzýva ľudí vo všetkých biosférických rezerváciách sveta, ktorí radi pozorujú svet cez kameru a vedia tak zachytiť zaujímavé momenty zo života, aby natočili krátky, minútový film, prezentujúci ich biosférickú rezerváciu. Dvadsať najlepších filmov z celého sveta sa dostane do New Yorku na júlový kongres Fórum politikov na vysokej úrovni 2018.

Krátke spoty z biosférických rezervácií Poľana, Vysoké Tatry, Východné Karpaty a Slovenský kras je potrebné zaslať do 23. marca 2018 na príslušnú správu biosférickej rezervácie.

Bližšie špecifiká krátkeho filmu ako aj podmienky výzvy sú zverejnené na www.chkopolana.eu alebo na facebookovej stránke Biosphere Reserve Polana.

Biosférické rezervácie sú územia, ktoré sú príkladom dobrej praxe vo vzťahu využívania krajiny človekom a zachovávaním prírodných a kultúrnych hodnôt. Tieto modelové územia prezentujú rovnováhu života ľudí a prírody a napĺňajú tak myšlienku udržateľného života.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM