Správy Regióny

Skvelá správa: Od marca by mala trvať cesta vlakom z Prešova do Košíc iba 29 minút!

Úsilie Prešova o zaradenie zrýchlených vlakov do cestovných poriadkov našlo odozvu. Len 29-minútové spojenie s Košicami sa plánuje už od marca 2018.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá správa: Od marca by mala trvať cesta vlakom z Prešova do Košíc iba 29 minút!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Vlakom do Košíc za menej ako pol hodinu? Od marca by to mala byť podľa prešovskej radnice realita. Magistrát uviedol, že zrýchlené vlaky štátneho železničného dopravcu budú zastavovať len v Kysaku, pričom cestovanie bude trvať len 29 minút.

„Tieto vlaky tak vytvárajú alternatívu k cestovaniu autobusmi a autami, cestujúci sa vyhnú predovšetkým kolónam a zápcham pri vstupoch do miest,“ povedala primátorka Andrea Turčanová.

Prešovská radnica uviedla, že vlaky kategórie REX podľa navrhovaného cestovného poriadku budú premávať v hodinových intervaloch, z Prešova pôjde o tri ranné a dva popoludňajšie zrýchlené vlaky, z Košíc bude zrýchlený jeden ranný a tri popoludňajšie vla­ky.

Doposiaľ medzi Prešovom a Košicami premávali len osobné vlaky (okrem rýchlika z Bratislavy). Zrýchlené vlaky by podľa informácií Železničnej spoločnosti Slovensko mali premávať od prvej zmeny Cestovného poriadku 2017/2017, ktorej platnosť začne 4. marca 2018.

„Na uvedenej linke plánujeme v roku 2018 zaviesť v čase dopravnej špičky spomínané nové vlaky kategórie REX. V súčasnosti prebiehajú o tomto návrhu aktívne rokovania s Ministerstvom dopravy a výstavby SR (MDV SR). Uvedené vlaky by mali premávať od 1. zmeny Cestovného poriadku 2017/2018, ktorej platnosť začne 4. marca 2018,“ povedal Tomáš Kováč, hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko, a.s.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM