Ľubomír Hudačko Šport

Skvelý úspech prešovských kickboxerov: Na Majstrovstvách Európy získali zlato hneď traja!

Majstrovstvá Európy 2015 kadetov a juniorov v španielskom San Sebastiane boli pre troch reprezentantov prešovského Panter kickbox klubu zlaté. Potvrdili výbornú formu a každý z nášho mesta si tak odniesol domov najcennejší kov. Trénerom lomcovali rôzne emócie a najmä, keď hrozila diskvalifikácia...

Ilustračný obrázok k článku Skvelý úspech prešovských kickboxerov: Na Majstrovstvách Európy získali zlato hneď traja!
Zdroj: Dnes24.sk

Ôsmi pretekári zo Slovenska, z toho traja Prešovčania z Panter kickbox klubu.

Chceli ho diskvalifikovať

Juniorka Viktória Kažíková v kategórii kick light do 50 kg zvíťazila vo finále nad Taliankou Elenou Cardoni a okrem zlata z tejto kategórie získala aj bronz v light contacte. Marek Karlík, taktiež v juniorskej kategórii, má titul majstra Európy, keď vo finále zdolal Poliaka Milozsa Fludera. Majsterkou Európy v kick light kategórii je aj kadetka Stela Levická, ktorá proti maďarke Kinge Kolozsvari nezaváhala a na na ME potvrdila 100% úspešnosť Prešovčanov .

„Bolo to jedno z najnáročnejších podujatí za posledné roky. Úroveň šampionátov z roka na rok rastie, čo som aj predpokladal v príprave a kvalifikovali sa tam len najlepší, ktorí zvládli náročnú dvojfázovú letnú prípravu. Po skúsenostiach sme sa pripavovali nielen na súperov, ale aj na kontroverzné verdikty rozhodcov, čo sa nám aj potvrdilo v Marekovom prvom zápase. Chceli ho 4 sekundy pred koncom zápasu diskvalifikovať za vymyslený faul,“ uviedol tréner Jozef Kolozsy.

Nedali šancu súperom ani rozhodcom

V každom zápase sa podľa jeho slov zverenci snažili ísť naplno, aby nedali šancu súperom ani rozhodcom na zmenu výsledku. Všetky zápasy vyhrali rozdielom triedy, čo je fantastický úspech. Ako dodal, emócie počas zápasov sú rôzne a hlavne pri finálových zápasoch, keď ide o veľa. „Po prvých dvoch to bolo ľahšie, pri poslednom už tam bolo všetko, pretože sa opakovalo niečo podobné, ako na minuloročných MS. Aj keď mal dostatočný náskok, rozhodcovia boli v jeho prípade veľmi prísni a pár sekúnd pred koncom za pošmyknutie a prešľap bol upozornený, čo by v ďalšom prípade znamenalo prehru. No Marek to zvládol a stal sa po Viktórii a Stele víťazom,“ dodal nadšený tréner.

Dobrou formou odmien je to, že vďaka mestu Prešov si pretekári nemusia hradiť doplatky pre štart v reprezentácii. „Slovenský zväz nemá dostatok peňazí na preplatenie celých nákladov na podujatie. V ďalšom roku pretekári dostávajú prostriedky na prípravu, ale len juniori a seniori. U nás tie odmeny nefungujú ako v zahraničí,“ zakončil tréner Kolozsy.

Čítajte tiež:

Tatran Prešov stále vychováva pozoruhodné talenty: Mladí futbalisti vyhrali Mini Champions ligu Slovensko!

foto: archív Panter kickbox

Kickboxeri z Prešova: Na ME získali tri zlaté!
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM