Nicole Regecová Ostatné športy

Skvelý úspech zvolenských hokejbalistiek. Z Majstrovstiev Slovenska si priniesli cenný kov!

Hokejbalistky spod Pustého Hradu potešili nejedného fanúšika. Po sérii štyroch náročných zápasov si domov z majstrovstiev odnášajú na krku cenný kov. Pozrite, ako sa im darilo v jednotlivých bojoch.

Ilustračný obrázok k článku Skvelý úspech zvolenských hokejbalistiek. Z Majstrovstiev Slovenska si priniesli cenný kov!
Foto: Branislav Sivčo

Uplynulý víkend sa v Martine konali Majstrovstvá Slovenska v hokejbale žien, na ktorých nemohli chýbať ani zvolenské dievčatá. Minulý rok skončili bronzové, pričom túto sezónu chceli obhájiť lepšiu priečku. Aj napriek vyrovnanosti a náročnosti protihráčov, ich chuť vyhrať bola obrovská.

Proti úradujúcemu majstrovi

Prvým súperom Zvolena bol úradujúci majster z Popradu. Hráčky spopod Tatier uštedrili našim dievčatám gól hneď v dvanástej minúte. Zvolenčanky v snahe vyrovnať sa prílišne vysilili, čo im veľmi nepomohlo. Do konca zápasu inkasovali ďalšie dva góly.

Aj keď nám prvý úvodný zápas nevyšiel, s Prešovom to už išlo lepšie. Avšak zanietenosť a snaha sa ešte stále nepremieňala v body. Zvolenčanky opäť trápila koncovka. Po prvom góle Šarišanok, naša brankárka Tišťanová za sebou zatiahla na veľmi dlhú dobu roletu. Vyrovnanie prišlo tri minúty pred koncom. Stav sa potom už nezmenil, a tak si Zvolen zabezpečil prvý bod na turnaji.

Tretím súperom bola Žilina. Tú Zvolenčanky doslova prevalcovali. Prvýkrát dvíhali ruky už v 4. minúte, keď si medzi kruhy krásne zbehla obrankyňa Časnochová. Netrvalo dlho a už sme vyhrávali 2:0. V druhom polčase sa dvakrát strelecky presadila Sakalíková a spečatila tak výhru ŽHKm Zvolen v pomere 4:0.

Bronzová radosť

Záverečným súperom v bol domáci Martin. Počas úvodného polčasu sa skóre nezmenilo ani na jednej strane, aj keď gól visel vo vzduchu. V druhej polovici zápasu však Zvolenčanky nekompromisne pritvrdili, z čoho vzišiel dvojgólový výsledok. Výhru si následne poistili ešte tretím skórovaním. Následné prebudenie domácich Martinčaniek so sebou prinieslo na konci zápasu jeden gól. Tento stav sa však už nezmenil.

Po spomínaných náročných štyroch zápasoch mohla vo Zvolenskom tíme naplno prepuknúť radosť z bronzovej medaily. Na trénerskej lavičke si túto sezónu premiérovo posedela dlhoročná kapitánka Trenčanová, ktorá sa zo zdravotných dôvodov nemohla zúčastniť zápasov priamo.

Výsledky zápasov:

  • Popradské líšky – ŽHKm Zvolen 3:0
  • ŽHKm Zvolen – ŽHK Šarišanka Prešov 1:1 – 27. Vargová (Sakalíková)
  • ŽHKm Zvolen – ŠK HOGO Žilina 4:0 – 4. Časnochová (Ivanová), 9. Vargová (Janicová), 23. Sakalíková, 29. Sakalíková (Janicová)
  • MHK Martin – ŽHKm Zvolen 1:3 – 17. Sakalíková (Vargová), 18. Vargová (Sakalíková, Janicová), 25. Sakalíková (Janicová)

Zostava ŽHKm Zvolen:

Tišťanová- Časnochová, Orolínová, Chmelíková, Branická- Hrčková, Ivanová, Beláňová, Janicová, Vargová, Sakalíková, Lamperová, Kolcunová, Augustínová, Milánska, tréner: Trenčanová

Celkové poradie:

  1. Popradské líšky
  2. ŽHK Šarišanka Prešov
  3. ŽHKm Zvolen
  4. MHK Martin
  5. ŠK HOGO Žilina

Čítajte tiež:

Zvolenčania vymenili autá za dve kolesá. Do práce na bicykli vyrazili desiatky tímov!

Premiérová výhra v sezóne a hneď 7:0. Čo prinieslo ďalšie kolo zvolenského malého futbalu?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM