Webnoviny - Svet

Slávnostne spustili webovú stránku Stopline.sk

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto SITA, AP BRATISLAVA 9. februára (WEBNOVINY) – Pri príležitosti Medzinárodného dňa bezpečného internetu, ktorý bude 10. februára, spustili dnes novú webovú stránkuStopline.sk, ktorej úlohou je bojovať proti nezákonnému obsahu na internete a v súčinnosti s medzinárodnou asociáciou Inhope odhaľovať predovšetkým prípady zneužívania detí a prejavy rasizmu a xenofóbie na internete. Slávnostného spustenia v bratislavskom obchodnom centre Aupark sa zúčastnili aj zástupcovia štátneho sektoru, známi umelci a partneri projektu.

Stopline.sk je národné centrum pre nahlasovanie nezákonného obsahu na internete s dôrazom na ochranu detí a mládeže, ktorého činnosť vychádza z programu Európskej komisie Safer Internet Plus. Od dnešného dňa môže každý užívateľ internetu prostredníctvom online formulára na webstránke Stopline.sk nahlásiť podozrivý obsah. Formulár môžu užívatelia odoslať anonymne alebo v prípade, že majú záujem o spätnú väzbu, uvedú svoje kontaktné údaje. Podnety budú analyzovať odborníci, ktorí podozrivé stránky registrované na Slovensku pošlú na prešetrenie Policajnému zboru SR. Ak pôjde o stránky registrované mimo územia Slovenskej republiky, predstavitelia Stopline.sk zašlú tieto podnety partnerským organizáciám združeným v medzinárodnej asociácii Inhope, ktoré ich ďalej prešetria. Slovensko sa zároveň spustením webstránky Stopline.sk stalo 32. členskou krajinou asociácie Inhope.

„Je dobré, že okrem osvety o bezpečnom používaní internetu mladými ľuďmi vznikla aj služba, ktorá bude odhaľovať prípady zneužívania detí vo virtuálnom priestore. So zvyšujúcou sa dostupnosťou moderných technológií sú bohužiaľ takéto prípady čoraz častejšie,“ uviedol pri príležitosti spustenia Stopline.sk tajomník Rady vlády SR pre prevenciu kriminality Jozef Halcin. Stopline.sk svojou účasťou na spustení podporili aj štátna tajomníčka Ministerstva školstva SR Bibiána Obrimčáková a členka Riadiaceho výboru Rady Európy pre médiá Nataša Slavíková. Počas slávnostného spustenia vystúpili aj raper Rytmus a tanečníci Johnny Perfekto a Lady Mel v sprievode členiek Hip-Hop fakulty.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM