Aktualizované Barbara Dallosová Krimi

Prekvapivý nález pred žiarskou bytovkou: Mína mohla byť podľa pyrotechnika nebezpečná!

Z osádzania lavičky pred vchodom žiarskej bytovky sa stala kovbojka. Pracovníci našli delostreleckú mínu, privolaný bol policajný pyrotechnik. Ten už vyvodil závery.

Ilustračný obrázok k článku Prekvapivý nález pred žiarskou bytovkou: Mína mohla byť podľa pyrotechnika nebezpečná!
Foto: DuPe -

Keď našli aktivační pracovníci pod oknami jednej zo žiarskych bytoviek predmet, nápadne sa ponášajúci na vojnovú výbušninu, okamžite zalarmovali svojich nadriadených.

,,Na tento predmet narazili ráno aktivační pracovníci, keď išli osádzať lavičku na dvore na ulici M. R. Štefánika. Zjavne sa jednalo o výbušninu, privolali teda nadriadených. Na miesto prišla i polícia a pyrotechnik z Banskej Bystrice," uviedol vedúci kancelárie primátora mesta Martin Baláž.

Hoci údajná mína spôsobila rozruch a na miesto sa dostavili policajné zložky i primátor mesta Peter Antal, v tejto chvíli je podľa Baláža všetko v poriadku. ,,Výbušnina je z miesta odstránená, lavička je osadená a všetko je v poriadku," ubezpečil.

Že šlo skutočne o mínu z obdobia druhej svetovej vojny, potvrdila i polícia. ,,Krajský policajný pyrotechnik na mieste prevzal delostreleckú mínu z obdobia II. sv. vojny. Munícia bola bez zapaľovača a bez trhaviny, ale väčšina munície, aj keď je skorodovaná, býva funkčná a životu nebezpečná. Upozorňujeme občanov, že s nájdenou muníciu nesmú manipulovať a každý nález treba oznámiť polícii," hovorí o záveroch policajného pyrotechnika hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

foto: DuPe (mesto Žiar nad Hronom)

K nálezu na žiarskom dvore bol okamžite privolaný pyrotechnik
3
Galéria
Foto: DuPe -
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM