Erik Bojničan Zo Slovenska

Slováci, ďalšia krajina, do ktorej nepotrebujeme víza

Čerstvá novinka pre našich obyvateľov. Slováci si už pred cestou za turistikou do ďalšej krajiny nebudú musieť vybavovať víza.

Ilustračný obrázok k článku Slováci, ďalšia krajina, do ktorej nepotrebujeme víza
Zdroj: TASR

Táto novinka sa týka cestovania do exotickej a nesmierne zaujímavej Indonézie. Bezvízový styk by mal platiť na maximálne 30-dňové pobyty pri vstupe cez vybrané hraničné priechody a vstupy na deviatich medzinárodných letiskách a prístavoch. Vyplýva to zo zverejnených správ indonézskeho úradu vlády.

„Oficiálne nás indonézska strana zatiaľ neinformovala, ale vieme, že na základe rozhodnutia indonézskych úradov bolo Slovensko zaradené na zoznam krajín, ktorých občania nepotrebujú na turistickú návštevu Indonézie víza,“ priblížil hovorca slovenského rezortu diplomacie Peter Stano s tým, že presné podmienky bezvízového styku budú špecifikované v pripravovanom vykonávacom predpise indonézskej vlády.

Slovenským občanom cestujúcim do Indonézie však hovorca slovenského rezortu diplomacie naďalej odporúča overiť si podmienky vstupu do krajiny na veľvyslanectve Indonézie v Bratislave.

Slovensko sa podľa Stana aktívne snažilo o dosiahnutie bezvízového styku na rôznych úrovniach – cez aktivity MZV, veľvyslanectva SR v Jakarte, listom prezidenta Andreja Kisku a tiež v kontaktoch ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM