Lenka Fedorová Správy Zo Slovenska

Slovenská pivná korunka 2017: Košice obhájili najlepší svetlý ležiak na Slovensku!

Výsledky Slovenskej pivne korunky 2017 sú známe. Odborná porota medzi silnou konkurenciou ocenila aj košický pivovar.

Ilustračný obrázok k článku Slovenská pivná korunka 2017: Košice obhájili najlepší svetlý ležiak na Slovensku!
Zdroj: TASR

Slovenská pivná korunka 2017 pozná svojich víťazov. Na 11. ročníku prestížnej súťaže o tom rozhodla 29-členná degustačná porota, ktorá vyberala spomedzi 27 pivovarov a 137 druhov pív.

Najsilnejšie boli zastúpené spodne kvasené pivá, až 102 pív z celkového počtu, ktorých výroba a konzumácia má u nás dlhú históriu. Najviac dominovali svetlé spodne kvasené pivá, z ktorých prihlásili pivovary až 51 vzoriek. Medzi ocenenými je aj košický pivovar.

Titul z minulého roka v kategórii Svetlé pivo nefiltrované spodne kvasené so svojím Luxorom 12% obhájil Pivovar PIVOVAR ŠEMRÁK/SOZONT, s.r.o. Okrem toho sa teší aj striebornej korunke v kategórii Tmavé a polotmavé nefiltrované pivo spodne kvasené s Luxorom 13%.

„Slovenská pivná korunka aj tento rok potvrdila, že Slovensko patrí vo výrobe, spotrebe a rozmanitosti piva ku krajinám, kde sa pivo teší veľkej obľube.“, hovorí Jana Shepperd, prezidentka Slovenského združenia výrobcov piva a sladu, ktoré súťaž organizuje.

„Svedčí o tom 29 prihlásených pivovarov, ktoré súťažili s 137 druhmi pív, ale aj fakt, že ľudia na Slovensku obľubujú nielen tradičné svetlé pivo, ale majú záujem ochutnávať aj nové druhy a štýly pív,“ dodala na záver Shepperd.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM