Šport Hokej

Slovensko zarmútila nečakaná správa o smrti hokejistu Marka Svatoša

V Denveri zomrel hokejista Marek Svatoš. Informovala o tom internetová stránka eurolanche.com, správu potvrdil na sociálnej sieti portál hokej.sk.

Ilustračný obrázok k článku Slovensko zarmútila nečakaná správa o smrti hokejistu Marka Svatoša
Zdroj: TASR

Bývalý útočník patril k najväčším slovenským talentom na prelome tisícročí. „Podľa viacerých zdrojov fanklubu Eurolanche, Marek Svatoš, bývalý hráč Colorada Avalanche, zomrel,“ uviedla oficiálna stránka fanklubu Colorada Avalanche, v ktorom Svatoš odohral prevažnú časť svojej kariéry.

„Podľa našich informácií Marek zomrel v sobotu v Denveri, kde žil so svojou manželkou a dvoma deťmi. Fanklub Eurolanche rešpektuje súkromie rodiny v týchto ťažkých časoch a v tejto chvíli nebude zverejňovať žiadne detaily,“ oznámil fanklub prostredníctvom svojho twitterového konta.

Médiá nemajú informácie, čo sa stalo, špekulujú o tom, že Marek sa mohol predávkovať liekmi proti rakovine, ktoré brala jeho manželka. Facebookova stránka Eurolanche zase tvrdí, že podľa zdroja blízkeho rodine išlo o nehodu.

Zdroj: TASR

Marek Svatoš sa narodil 17. júna 1982 v Košiciach. Ako 18-ročný sa z materského klubu pobral do zámoria. Pôsobil v NHL, reprezentoval Slovensko na OH aj na MS, hral v drese Avangardu Omsk v KHL, v Slovane Bratislava a v HC Košice. V roku 2008 sa v Chorvátsku oženil s americkou dizajnérkou Dianou, s ktorou sa usadili v Denveri. Marek Svatoš bol otcom dvoch detí.

Július Hudáček: Stretli sme sa v Košiciach aj v reprezentácii. Je to veľmi smutná správa, no zatiaľ nepoznám bližšie podrobnosti, prečo Marek zomrel. Veľmi ma to vzalo. Bol to mladý človek a nezáleží na tom, či to bol hokejista alebo nie. Mal rodinu a takto náhle odišiel. Veľmi smutné.

Richard Lintner: Je nám smutno za jedným z členov našej hokejovej rodiny. Ja osobne som s Marekom zažil náročné MS 2010, keď sme spoločne bojovali za mladý tím napríklad aj s vtedy ‚dvadsiatkarmi‘ Tatarom a Pánikom aj proti hviezdnemu Ovečkinovi a spol. Mareka si pamätám ako skôr tichšieho, ale veselého a pracovitého človeka. Posielame úprimnú sústrasť Marekovým najbližším.

Slovensko zarmútila nečakaná správa o smrti hokejistu Mareka Svatoša († 34)
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM