Zo Slovenska

Slovenský Červený kríž hľadá záchrancov života, vyhlasuje Čin humanity 2016

Slovenský Červený kríž (SČK) vyhlasuje 13. ročník výzvy Čin humanity. V spolupráci s projektom Krajina záchrancov hľadajú ľudí, ktorí sa pričinili o záchranu ľudského života.

Ilustračný obrázok k článku Slovenský Červený kríž hľadá záchrancov života, vyhlasuje Čin humanity 2016
Zdroj: TASR

Nominácie je možné zasielať do 17. marca vyplnením formulára na webovej stránke SČK. TASR o tom informoval Slovenský Červený kríž.

„Stretli sme sa so situáciou, keď žena v horách na chate bojovala o záchranu svojho manžela. Aj napriek rozdielu v hmotnosti 80 kilogramov, dokázala resuscitovať manžela 15 minút. Keď sme dorazili na miesto, manžel bol v bezvedomí, ale vďaka nej už dýchal. Zachránila mu život,“ opísal prezident SČK a garant projektu Krajina záchrancov Viliam Dobiáš vlastnú skúsenosť so záchrankyňou života.

V aktuálnom ročníku Činu humanity 2016 sa SČK spojil s projektom Krajina záchrancov. Jeho cieľom je pripraviť každého obyvateľa Slovenska na situácie, kedy bude musieť prispieť k záchrane života.

Podľa informácií SČK prebehne slávnostné udeľovanie jeho medailí a ocenení pri príležitosti Svetového dňa Červeného kríža a Červeného polmesiaca 10. mája v Primaciálnom paláci. Súčasťou slávnosti bude audiencia u prezidenta Slovenskej republiky, Andreja Kisku.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM