Peter Handzuš Hokej

Sme majstri! Dorastenci zvládli zápas v Skalici a vezú domov vzácnu trofej

Dorastenci HK ŠKP Poprad zvládli najdôležitejší zápas sezóny. V poslednom zápase finálovej série zdolali súperov zo Skalice a vybojovali si tak majstrovský titul.

Ilustračný obrázok k článku Sme majstri! Dorastenci zvládli zápas v Skalici a vezú domov vzácnu trofej
Foto: Alojz Handzuš

Popradskí hokejoví fanúšikovia sa tešia spolu s mladými hokejistami z veľkého úspechu. Dorastenci HK ŠKP Poprad získali titul a zlaté medaily. V piatom zápase finálovej série playoff Extraligy dorastu si poradili s MHKM Skalica 5:3. Po dvoch úvodných prehrách v Skalici sa Popradčania zomkli a perfektnou hrou v ďalších zápasoch nedali súperovi žiadnu šancu a otočili sériu z 0:2 na 3:2.

„Je to ohromná radosť a nedá sa to opísať,“ boli prvé slová trénera HK ŠKP Poprad pre náš portál. Cesta k titulu ale nebola ľahká. Posledný krok bol najťažší a zápas sa sa pre Popradčanov nezačal vyvíjať dobre. „Začali sme vo veľkom kŕči. Mohla za to dôležitosť tohto zápasu aj plná hala. Skalica tri razy viedla, my sme sa ťažko rozbiehali. Ale keď sme vyrovnali na 3:3 a dali štvrtý gól, už sme, myslím, boli pánmi na ihrisku a dotiahli sme to do víťazného konca,“ zhodnoti zlatý zápas Vladimír Turan a dodal: „Moje poďakovanie patrí hlavne chlapcom, že robili to, čo sa od nich vyžadovalo, aj keď niekedy im to nevoňalo. Takisto rodičom, lebo bez ich pomoci by asi neboli tam, kde sú. Takisto ďakujem aj môjmu kolegovi, vedúcemu mužstva a lekárovi. To všetko patrí im. A v neposlednom rade aj môjmu bratovi Tiborovi, ktorý pracoval osemnásť rokov v tomto športe a do dnešného dňa sa mu nedostalo poďakovanie. Touto cestou mu ja nesmierne ďakujem.“

MHKM Skalica – HK ŠKP Poprad 3:5 (2:2, 1:2, 0:1)
Góly: 8., 24. Tyršel, 14. Volek – 9., 20. Panáček, 25., 57. Vašaš, 25. Václav
Konečný stav série 2:3

Blahoželáme hráčom, trénerom a celému organizačnému tímu ako aj rodičom, ktorí svoje ratolesti podporujú v tomto finančne náročnom športe!

Pozrite si prvé foto priamo zo Skalice.

Dorastenci HK ŠKP Poprad sú MAJSTRI SR!
1
Galéria
Dorastenci HK ŠKP Poprad sú MAJSTRI SR!
9
Galéria
Foto: Rami Saade
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM