JAB Regióny Kultúra

Smola a Hrušky to odpáli na domácej pôde: Prečo nový album pokrstia folkloristi?

20 rokov na hudobnej scéne oslávi známa kapela Smola a Hrušky aj s domácimi fanúšikmi. Okrem koncertu prebehne aj domáci spišský krst.

Ilustračný obrázok k článku Smola a Hrušky to odpáli na domácej pôde: Prečo nový album pokrstia folkloristi?
Zdroj: Smola a Hrušky

Známa novoveská kapela Smola a Hrušky oslavuje tento rok presne 20 rokov na hudobnej scéne. Pri tejto príležitosti nezostali punkoví romantici nič dlžní ani svojim fanúšikom a odohrali svoje doteraz najväčšie klubové turné v 20 slovenských mestách. Poslednou zastávkou slovenského turné pod názvom 20 Rokov Tour budú už o pár dní susedné Smižany.

Záverečný koncert bude patriť domácim fanúšikom a ten kapela odpáli 29. apríla v kultúrnom dome v Smižanoch so začiatkom o 21:00.

Ako povedal pre náš portál manažér kapely Martin Hlavatý, fanúšikovia sa môžu tešiť na špeciál live show a viac ako dvojhodinový koncert . Smola a Hrušky predstaví skladby z nového albumu, niekoľko skladieb z Unplugged-u a nebudú chýbať ani najväčšie hity kapely. „Súčasťou koncertu bude aj domáci spišský krst nového albumu Čiernobiely, ktorý pokrstí folklórna spevácka skupina zo Smižian – Šafolka,“ ozrejmil manažér kapely s tým, že v rámci programu zaspievajú aj svoju pesničku, s ktorou sa dostali do finále súťaže Zem spieva.

Boli sme zvedaví, prečo si vybrali za krstných rodičov svojho albumu práve detskú spevácku skupinu. „Prišlo nám to ako originálny nápad spojiť 20 ročnú históriu našej kapely s mladou talentovanou skupinou ľudí ktorí sa venujú tradičnej ľudovej kultúre, majú obrovský talent a reprezentujú Spiš ako my a majú pred sebou možno fantastickú dvadsaťročnú kariéru,“ ozrejmil Hlavatý. Ako doplnil chystá sa aj spoločné hudobné prekvapenie.

Na domácich fanúšikov sa podľa slov manažéra teší celá kapela, ktorá musela pôvodne plánovaný koncert v Semafore v Spišskej Novej Vsi, kde pred dvadsiatimi rokmi začínali, presunúť z technických príčin do susedných Smižian. „Veríme, že to nikoho neodradí a prídu nás podporiť naši fanúšikovia. Bude to skvelý večer a veľké finále 20 rokov tour,“ uzavrel manažér kapely Smola a Hrušky s tým, že kapelu už od mája čaká festivalová sezóna a už o pár dní poteší svojich fanúšikov aj novým klipom ku skladbe z nového albumu Only love, na ktorej hosťuje francúzsky multižánrový trubkár a raggamuffinista Tribuman a mladé speváčky Alžbeta & Júlia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM