Barbara Dallosová Rôzne

Smutný koniec legendárnej kozy, ktorá sa chcela stať kamzíkom. FOTO len pre silné povahy

Príbeh, ktorý pripomína známe zvieracie bájky. O domácich kozách, ktoré sa zabývali v divočine, počulo azda celé Slovensko. Jedno z legendárnych zvierat postretol veľmi smutný osud.

Ilustračný obrázok k článku Smutný koniec legendárnej kozy, ktorá sa chcela stať kamzíkom. FOTO len pre silné povahy
Zdroj: Dnes24.sk

Hospodárske zvieratá, ktoré sa zabývali v divočine. Príbeh zdivočelých kôz z obce Ihráč v Kremnických vrchoch presiahol hranice dedinky. Zvieratá pohybujúce sa v skalnatých svahoch okolo horskej obce mnohí žartovne nazývali kamzíkmi. Pri zdolávaní skalnatého útesu totiž obratnosťou naozaj pripomínali tatranského kráľa skál.

Mláďa cestu k rodičom nenašlo

Pred časom pútalo v okolí horských dediniek pozornosť kozliatko, ktoré má údajne patriť do zdivočelej zvieracej rodiny. To sa zatúlalo od rodičov a zmätene pobehovalo v prírode neďaleko obce Nevoľné. Čitateľovi, ktorého pohľad na snehobiele kozliatko prekvapil pri ceste autom, sa podarilo tento výjav nakrútiť na video (pozrite pod článkom).

Osamelé kozliatko, ktoré cupitalo po strmom skalnatom svahu, zrejme hľadalo cestu k rodičom vzdialeným niekoľko kilometrov.

Len hromada kostí…

Teraz vám však prinášame smutnejšie zábery. Jedna z kôz uhynula. Podľa milovníka prírody Jaroslava Slašťana, ktorý videl pozostatky zvieraťa na vlastné oči, sa zrejme šmykla a spadla z vysokých skál. O ostatné sa postarala divá zver a zo zvieratka zostala len hlava hromada kostí (foto v galérii).

,,Ešte tam zostal samec, otec rodiny. To kozliatko z videa je pravdepodobne ich mláďa. To by tam ešte stále malo byť, miestny obyvateľ mi vravel, že ho pred týždňom videl na skalách," hovorí o osirenom mláďati Slašťan.

Môže vás zaujímať:

Čitateľka v rodnom dome vzala do rúk foťák, výsledok stojí za to: 10 vecí zo socíku, ktoré pochopia len tí, čo to zažili :)

Krava Milka pred psychiatriou: Mestskí policajti v akcii, z komentára náčelníka sa neprestanete smi­ať!

Foto a video: J. Slašťan

Zatúlané kozliatko cupitá po strmom svahu
1
Galéria
FOTO len pre silné povahy: Takto dopadol legendárny ,,kamzík"
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM