Jakub Forgács Regióny

Sneh sa postaral o kuriozitu v bystrickej MHD. Vodič musel spojiť sily s cestujúcimi

Musíme si pomáhať a obzvlášť, ak máme spoločný cieľ! Niečo podobné si asi povedal vodič v autobuse číslo 36, počas hustého sneženia.

Ilustračný obrázok k článku Sneh sa postaral o kuriozitu v bystrickej MHD. Vodič musel spojiť sily s cestujúcimi
30
Galéria
Foto: Juraj Kuboš

V stredu sa Banská Bystrica dočkala poriadnej snehovej nádielky. Nepocítili ju len chodci, ale obzvlášť šoféri, napríklad aj v MHD. Práve vďaka snehu sa zrodil príbeh, ktorý je krásnym dôkazom, ako si Bystričania dokážu pomáhať.

Všetko sa to začalo popoludní, keď už boli bystrické cesty značne zasnežené. Z Podlavíc vyrazil autobus číslo 36, do ktorého na zastávke Tajovského školy nastúpil aj pán Damian. Cesta smerom na železničnú stanicu prebiehala celkom hladko, až kým sa autobus nedostal k odbočke na Karlovo.

„V kopci stálo viacero áut a vyššie blikal autobus číslo 25, ktorý sa nevedel pohnúť. Po chvíli sme ho dokázali obísť. Neskôr na ceste prešmykovala aj 24-ka. Keď sme sa išli točiť na prudkej zákrute doprava, vodičova snaha vyšla nazmar, kolesá sa krútili na mieste. Požiadal nás preto: Teraz všetci na zadnú nápravu. Počúvli sme a s očakávaním sme sledovali, či sa pohneme. Kolesá pomaly prešmykovali, autobus sa kĺzal bokom, tak sa ľudia ešte viac nakopili vzadu a nakoniec sa šoférovi pomaly podarilo zákrutu zvládnuť,“ povedal pre spravodajský portál Bystrica 24 Damian.

Ľudia ukázali, že keď spoja sily, nič nie je nemožné. Na Jesenskom vŕšku však už aj šofér usúdil, že cestu dole by nezvládol, a tak sa cestujúcim ospravedlnil a poprosil ich o vystúpenie z autobusu. „Na počudovanie, nikto nefrflal. Dokonca sa niektorí cestujúci vybrali za šoférom a poďakovali za výkon. Aj ja som mu ukázal palec hore, pretože prešiel aj to, čo by iní nezvládli,“ dodal Damian.

Pozrite si v priloženej fotogalérii, ako vyzerali bystrické ulice po stredajšom snežení!

V OBRAZOCH: Perinbaba zasypala Bystricu bielou perinou
30
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM