Webnoviny - Svet

SNS: Do eurovalu 2 by sme mali vložiť 100 miliónov eur

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto . Foto: SITA/Michal SvítokBRATISLAVA 10. mája (WEBNOVINY) – Slovenská národná strana (SNS) navrhuje, aby bol príspevok Slovenska do nového Európskeho stabilizačného mechanizmu (ESM), ktorý by mal v roku 2013 nahradiť súčasný euroval, len symbolický.

Slovensko by podľa SNS malo do tzv. eurovalu 2 vložiť 100 miliónov eur, nie 5,8 miliardy eur, ako to od nás očakáva Brusel. Aj 100-miliónový vklad by sa však podľa SNS dal využiť efektívnejšie.

„SNS je zásadne proti tomu, aby sme takýmito obrovskými čiastkami vstupovali do eurovalu. Symbolická čiastka by mala ukázať, že Slovensko sa neodťahuje od Európskej únie ani eurozóny,“ povedal na dnešnej tlačovej besede šéf SNS Ján Slota. SNS nevidí dôvod, aby bol náš príspevok vyšší, pretože vtedy, keď vznikali problémy krajín, v ktorých ľudia žili nad svoje pomery a „prežierali sa“, Slovensko nebolo ešte ani členom Európskej únie, nieto členom eurozóny.

Slota zdôraznil, že ďalšie informácie o ministerstve vnútra, ktoré má, dnes nebude komentovať. Počká si na reakciu premiérky a očakáva aj tlačovú besedu samotnej polície. „Očakávam, že po návrate pani premiérky z Veľkej Británie ma poinformuje, čo s informáciami, ktoré som jej odovzdal, jak naložila a jak sa ona dala informovať. Na základe toho potom vás hádam budú informovať tí najpovolanejší, čiže samotní policajti,“ dodal Slota.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM