Ľubomír Hudačko Regióny Kultúra

Šok pre fanúšikov: Dobrý festival sa v roku 2018 vôbec neuskutoční!

Od organizátorov Dobrého festivalu prišla nečakaná správa. V roku 2018 sa obľúbený Dobrý festival vôbec neuskutoční.

Ilustračný obrázok k článku Šok pre fanúšikov: Dobrý festival sa v roku 2018 vôbec neuskutoční!
Zdroj: Dobrý festival

Dobrý festival v roku 2018 nebude, pričom pôjde vôbec o prvú takúto ročnú pauzu, odkedy sme v roku 2007 vzhliadli jeho premiérový ročník. Jeho neodmysliteľný headliner však do svojho rodného mesta zavíta s veľkolepým koncertom. IMT Smile totiž v júni chystajú koncert práve na tunajšom amfiteátri.

Vlani Sepultura či LP

Prešovský multižánrový Dobrý festival minulý rok parádne oslávil svoje desiate narodeniny. Konal sa počas troch dní v júni 2017 a pozvanie na jeho narodeninovú oslavu okrem slovenských a českých hviezd prijala aj americká speváčka LP, známa hviezda David Hasselhoff, či metalová legenda Sepultura. Dobrý festival za desaťročnú históriu od svojho vzniku postupne prekročil tieň regionálneho festivalu a získal si stabilné miesto na slovenskej festivalovej mape.

Každý rok sa organizátori snažia zlepšovať nielen hudobný a sprievodný program, ale aj podmienky a služby pre návštevníkov festivalu. Ako informovali, práve z tohto dôvodu sa po dohode s mestom Prešov organizátori rozhodli dať Dobrému festivalu v roku 2018 pauzu, nechali tak priestor pre plánovanú rekonštrukciu areálu prešovského prírodného kúpaliska Delňa, kde sa festival každoročne koná.

„Dobrý festival už nadobudol rozmery, ktoré nie je možné pokrývať pri podmienkach, v akých sa areál prírodného kúpaliska aktuálne nachádza. Riešili sme každoročne x vecí výrazne komplikujúcich organizáciu a bezpečný priebeh festivalu, preto som rád, že sme s mestom Prešov našli spoločný cieľ, ktorým je vytvorenie vyhovujúcich podmienok pre Prešovčanov a všetkých návštevníkov tohto krásneho areálu, a to nielen počas konania festivalu, ale celoročne“, uviedol Miro Tásler, organizátor Dobrého festivalu.

Zároveň jedným dychom dodal: ”Dobrý festival sa stal neoddeliteľnou súčasťou tohto mesta. Aj preto sme sa s našou kapelou IMT Smile, ktorá je jedným z jeho každoročných headlinerov, rozhodli, že v rámci nášho veľkolepého a špeciálneho Amfiteáter Tour 2018 prídeme zahrať aj do nášho rodného mesta.“

Na amfiteátri

IMT Smile Amfiteáter tour je ďalší z hudobných projektov kapely, počas ktorého táto známa skupina vystúpi v piatich slovenských mestách, v najväčších amfiteátroch a jedným z nich bude práve koncert na tom prešovskom. Táto hudobná šou pod holým nebom sľubuje jedinečnú atmosféru pri západe slnka a so špeciálnymi hosťami. Jedným z hostí tak 16. júna v Prešove bude talentovaný folklorista Štefan Štec, známy z televíznej šou Zem spieva a prešovský objav – ElevenHill.

Informácie redakcii poskytla Hana Tásler

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM