Správy

Smutný prípad v Martine: Školáčky sa údajne pokúsili o hromadnú samovraždu

Trojica dievčat zo súkromnej základnej školy v Martine mala užiť smrteľnú dávku liekov a zapiť ich alkoholom. Zachránila ich spolužiačka. Jedným z možných dôvodov mohla byť depresia, ktorou údajne trpela jedna z tínedžeriek.

Ilustračný obrázok k článku Smutný prípad v Martine: Školáčky sa údajne pokúsili o hromadnú samovraždu
Zdroj: TASR

Žiačky Súkromnej základnej školy pre žiakov s vývinovými poruchami učenia v Martine sa údajne pokúsili o samovraždu. Na šokujúci prípad upozornil ako prvý denník Nový Čas. Rozhodnutie tínedžeriek spoločne ukončiť život zaskočilo verejnosť.

Lieky zapili alkoholom

Keďže ide o žiačky základnej školy, podrobnosti sa zisťujú iba ťažko. Podľa Nového Času sa pre odchod zo sveta rozhodli tri dievčatá – Lucia (16), Patrícia (14) a Kristína (14), ktoré sprevádzala ďalšia spolužiačka Nikola (14).

Tínedžerky si to namiesto vyučovania namierili k jednej z nich domov. Zatiaľ čo prvé tri mali užiť smrteľné dávky psychiatrických liekov a zapiť ich alkoholom, posledná z kvarteta sa ku kamarátkam, našťastie, nepridala. Keď videla, že upadli do bezvedomia, zavolala záchranárov.

„Môžem potvrdiť, že v pondelok 16. mája v dopoludňajších hodinách sme prijali na linku 155 tiesňovú výzvu o troch maloletých dievčatách s poruchou vedomia, ktoré mali byť intoxikované neznámou látkou,“ potvrdil pre portál Dnes24.sk Andrej Hirjak z operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

Hirjak dodal, že na miesto vyslali tri ambulancie.„Zdra­votníci poskytli dievčatám neodkladnú prednemocničnú starostlivosť. Potom boli transportované do univerzitnej nemocnice v Martine,“ uzavrel.

Mohla za to depresia?

Dôvody, pre ktoré sa mladé dievčatá rozhodli pre hraničný čin, môžu byť rôzne. V prípade jednej zo školáčok vraj mohlo ísť o následok depresie.

Matka dotyčnej sa podľa Nového Času zrútila. „Moja dcéra mi povedala, že chcela spáchať samovraždu a že svoj čin neľutuje,“ citoval denník nešťastnú mamu. „Trpí depresiami už rok, aj kvôli ťažkej rodinnej situácii chodíme k lekárke. Hneď sme doma začali veci riešiť tak, aby sa mohla vrátiť do iného prostredia. Ďakujem Nikolke za záchranu života mojej dcéry,“ dodala zúfalá matka.

Škola v šoku

Možné príčiny sme zisťovali aj na domovskej škole žiačok – Súkromnej základnej škole pre žiakov s vývinovými poruchami učenia. Výchovná poradkyňa nás odkázala na riaditeľku. S vedením sa nám však spojiť nepodarilo. Zistili sme, že žiaci sú dnes na výlete. Ako prijali správu o spolužiačkach a ako sa s ňou vyrovnali, nevedno.

Riaditeľka školy Ľubica Hlavatová pre portál pluska.sk uviedla, že sú šokovaní. „Toto si história našej školy nepamätá,“ citoval portál Hlavatovú.

Dievčatá podľa medializovaných informácií prepustili z nemocnice v stredu. Polícia prípad nekomentuje. Podľa našich zistení nie je dôvod, aby sa tým muži zákona zaoberali, keďže nebol spáchaný trestný čin.

Ilustračné foto: TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM