Hokej

Spanilá jazda Nitry vo Vyšehradskom pohári: Porazila Székeszféhervár  a Miškolc. FOTO

Nitra si nový projekt užíva do sýta. Vo Vyšehradkom pohári zatiaľ vyhrala všetky tri stretnutia proti maďarským celkom.

Ilustračný obrázok k článku Spanilá jazda Nitry vo Vyšehradskom pohári: Porazila Székeszféhervár  a Miškolc. FOTO
55
Galéria
Foto: Rastislav Búgel

V druhom meraní síl cestovali Nitrania na ľad účastníka EBEL ligy. Székeszféhervár bol zdatným súperom. Nitra sa dostala do vedenia, ktoré domáci zmazali (1:1). O všetkom napokon rozhodli samostatné nájazdy, ktoré rozhodol 19-ročný junior Daniil Fominykh.

Ako povedal pre klubový web Andrej Kmeč: „Bol to veľmi náročný zápas. Hralo sa v hmle a vo veľkom teple. Prvú tretinu sme odohrali celkom slušne. Tak, ako sme si povedali. V druhej tretine sme opakovali chyby, ktoré sa v príprave stále vyskytujú. Sami sme sa dostávali do problémov, zle sme riešili niektoré situácie v obrannom pásme, zbytočne sme naťahovali striedania, chceli sme ešte útočiť, potom sme sa nestíhali vracať. Musíme stále hrať na krátke striedania. V tretej tretine bol obraz hry vyrovnaný, my sme mali pár šancí, mohli sme odskočiť na dva góly. Škoda, že sa to nepodarilo. Gól sme dostali z nenápadnej akcie, keď sme si zle prebrali hráčov. Hral sa veľmi tvrdý hokej. Veľmi veľa sekaní, faulov kolenom. EBELka sa takto hrá. Niekedy sme s tým mali problém.

Székeszféhervár – HK Nitra 1:2psn (0:1, 0:0, 1:0, 0:0)

Nitra: Foltán: – Kováčik, Mir.Pupák Mezei, Rais, Ordzovenský, Versteeg, Korím, Kuzma – Kutálek,Fried­mann,Ručkay – Šiška, Krištof, Štumpf – Luciani, Kollár, Blacwkater – Fominykh, Šille, Rzavský

Už v nedeľu sa Nitra opäť predstavila na domácom ľade. Privítala maďarského majstra DVTK Miškolc. Nitrania boli od úvodu lepším tímom a prevzali iniciatívu. Postupne si vypracovali pohodlný náskok. Jediný úspešný strelec hosťujhúceho tímu nezmenil na vysokom víťazstve HK Nitra takmer nič.

HK Nitra – DVTK Miškolc 6:1 (2:0,1:0,3:1)

Nitra: Hartzell – Versteeg, Ordzovenský, Rais, Mezei, Kováčik, Mir.Pupák, Korím, Mich.Pupák – Luciani, Ondrušek, Blackwater – Šiška, Šille,Paulovič – Štumpf,Friedman­n,Kutálek – Fominynikh, Kollár, Rzavský

„Skúšame niektoré veci. Znova sme nemali ideálnu zostavu, ale aspoň vidíme v akcii širšie spektrum hráčov. Zápas vo Fehervári bol agresívnejší ako dnes. Mohli sme viac kombinovať a tvoriť. Na jednej strane nie je ideálne, že stále chýba dosť hráčov, ale aspoň vidíme iné možnosti, ktoré máme. Musíme sa tomu prispôsobiť a pracovať s tým, čo máme. Čo sa týka zápasu v utorok proti UTE Budapešť, uvidíme, v akom počte sa zídeme v pondelok na tréningu. Podľa toho sa zariadime aj čo sa týka zostavy," povedal pre klubový web Andrej Kmeč.

Foto: Rastislav Búgel

HK Nitra – DVTK Miškolc 6:1 (2:0,1:0,3:1)
55
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM