Rastislav Búgel Futbal

Spartak má nového trénera brankárov: Skúša aj troch Afričanov

Vo štvrtok odštartovali zimnú zaberačku na odvetnú časť Fortuna ligy 2015/16 aj futbalisti Spartaka Trnava. "Andelom" patrí po jeseni v tabuľke šiesta priečka, v 19 zápasoch dosiahli bilanciu 8-4-7 a získali 28 bodov.

Ilustračný obrázok k článku Spartak má nového trénera brankárov: Skúša aj troch Afričanov
Zdroj: TASR

Najväčšou zmenou v Trnave prešiel realizačný tím. Asistentmi hlavného trénera Ivana Hucka sú po novom Miroslav Karhan a Martin Rusňák, ktorí nahradili dvojicu Branislav Mráz, Milan Ivanka. Karhan podpísal s klubom zmluvu na dobu neurčitú, Rusňák sa dohodol s fortunaligistom na 3,5 roka. Vo štvrtok uzavrel kontrakt o spolupráci so Spartakom aj Pavol Kamesch, ktorý bude pôsobiť vo funkcii kouča brankárov. Ten nahradí doterajšieho trénera gólmanov Rolanda Praja.

Nové tváre

Na štvrtkovom zraze pred prvým tréningom boli prítomné aj tri nové posily – Andrej Kadlec, Nigérijčan Babatounde Bello a skúsený 34-ročný Róbert Jež. Ten prichádza do Trnavy z poľskej Ekstraklasy z Górniku Zabrze. Spartak skúša aj trio hráčov z Afriky – Diego Mutombo Kazadi, Robert Tambe, Aurelien Ngeytala Lola.

Rozlúčili sa s hráčmi

V Trnave nebude na jar pokračovať viacero hráčov. Klub sa dohodol na ukončení kontraktov s brankárom Bojanom Kneževičom, obrancami Ľubošom Hanzelom, Patrikom Čarnotom ako i útočníkom Jakubom Vojtušom. Po hosťovaní v slovenskom Ríme sa vracia do Afriky Niare Benogo. Stopéra Milana Bortela a španielskeho stredopoliara Josého Davida Casada umiestnil Spartak na transfer listinu a v prípade záujmu o ich služby hráčov uvoľní.

Tri sústredenia

Trnavčania majú v pláne tri sústredenia – kondičné v Piešťanoch a herné v Prahe a Turecku. V krajine polmesiaca odohrajú červeno-čierni tri duely, súperov ešte nepoznajú. Generálka na ligu bude týždeň pred súťažou v Rakúsku s tímom Wiener Neustadt.

Program zimnej prípravy Spartaka Trnava:

  • 11.-16. januára: kondičné sústredenie Piešťany (hotel Park)
  • 16. januára o 11.00: Šaľa – Spartak (v Šali)
  • 23. januára o 11.00: Spartak – Olomouc (v Senci)
  • 25.-28. januára: sústredenie v Prahe
  • 26. januára o 11.00: Liberec – Spartak (Nymburk)
  • 28. januára o 13.00: MAS Táborsko – Spartak (Vlašim)
  • 30. januára o 14.00: Vasas Budapešť – Spartak (Lipót)
  • 5. februára o 14.30: Baník Ostrava – Spartak (Ostrava)
  • 7.-17. februára: herné sústredenie v Turecku
  • 20. februára o 14.00: Wiener Neustadt – Spartak (Wiener Neustadt)
Spartak má nového trénera brankárov: Skúša aj troch Afričanov
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM