Zo Slovenska Zo Slovenska

Späť do práce. Vládu čakajú výjazdy do regiónov, začína v Sabinove

Na vládu, ktorej sa skončila šesťtýždňová letná prestávka, čaká v nasledujúcich týždňoch rušný program.

Ilustračný obrázok k článku Späť do práce. Vládu čakajú výjazdy do regiónov, začína v Sabinove
Zdroj: TASR

Počas nasledujúcich štyroch týždňov absolvujú členovia vlády Slovenskej republiky deväť výjazdov do slovenských regiónov. Prvá trojdňová šnúra je na rade v pondelok.

Ministri vycestujú na východ krajiny – do Prešovského a Košického kraja. V pondelok (22. 8.) navštívia okres Sabinov, utorok (23. 8.) okres Sobrance a v stredu (24. 8.) zasadnú v Trebišove. Výjazdové rokovania ohlásil predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) v stredu (17. 8.) po rokovaní vlády.

Tlačový odbor Úradu vlády oznámil, že výjazdové zasadnutia budú venované akčným plánom, ktorých cieľom je podpora okresov s mierou nezamestnanosti prevyšujúcou celoslovenský priemer. „Akčný plán spája aktivity štátu s aktivitami samosprávy, ako aj s aktivitami podnikateľov, ktorí v tomto regióne pracujú a ich zámerom je vytvorenie nových pracovných miest,“ ozrejmil.

PREČÍTAJTE SI: STALO SA NA SLOVENSKU: Ako sa roztrhla Sieť, z ktorej odplávali politické ryby

Výjazdy

Počas ďalších troch týždňov navštívi vláda vždy po dva okresy, už aj v Banskobystrickom kraji. Na konci augusta to budú Vranov nad Topľou (30. 8.) a Svidník (31. 8.), na začiatku septembra Poltár (7. 9.), Veľký Krtíš (8. 9.) a o týždeň na to aj Revúca (13. 9.) a Rožňava (14. 9.).

Za prvý štvrťrok svojho pôsobenia absolvovala vláda dva výjazdy, do Lučenca (23. 6.) a Rimavskej Soboty (24.6.). V minulom volebnom období bola v regiónoch celkom 18 krát. Po trikrát zavítala do Trnavského, Žilinského a Košického kraja, po dvakrát do Prešovského, Trenčianskeho, Nitrianskeho a Banskobystrického a navštívila aj Šenkvice v Bratislavskom kra­ji.

Niektoré okresy pritom prichádzajú na rad už po druhý raz. V Trebišove rokovala vláda už aj vlani 4. novembra, kedy schválila pomoc na úrovni 3,2 miliónov. Bola už aj v Poltári, a to ešte 6. júna 2012, rokovalo sa o uvoľnení sumy 3 milióny eur z rezervy vlády na rozvoj okresov Poltár, Rimavská Sobota a Revúca. Nie vždy si pritom vláda vyberá iba regióny s vysokou nezamestnanosťou. Svedčí o tom jej návšteva v Žiline, Trenčíne, Košiciach, Banskej Bystrici či v Trnave – Špačinciach.

PREČÍTAJTE SI: Strany idú do trojky: V horúcom kresle ministra by mal sedieť Árpád Érsek

Zasadnutie vlády
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM