Anton Hrachovský Regióny Zo Slovenska

Špatia a zaberajú parkovacie miesta: Nové Zámky budú riešiť problém s vrakmi áut

Problém s odparkovanými dlhodobo nepoužívanými vozidlami a ich vrakmi by sa mohol pohnúť smerom vpred. Novozámocká radnica sa rozhodla zakročiť.

Ilustračný obrázok k článku Špatia a zaberajú parkovacie miesta: Nové Zámky budú riešiť problém s vrakmi áut
Foto: Rastislav Búgel

Staré nepoužívané autá, dlhodobo len tak odparkované (nielen) na sídliskách, prípadne ich vraky, ležia mnohým Novozámčanom v žalúdku. Robia problémy vodičom pri parkovaní, navyše pôsobia neesteticky.

Jednou z úloh mestskej polície je zabezpečovať poriadok v meste a ochraňovať životné prostredie. Preto začnú zámockí muži zákona tieto vraky odstraňovať.

Staré autá budú odvezené

V Nových Zámkoch sa podľa náčelníka Mestskej polície Jozefa Tökölyho nachádza približne 22 starých vozidiel a vrakov, ktoré dlhodobo zaberajú verejné priestranstvo a poškodzujú alebo ohrozujú životné prostredie a narušujú estetický vzhľad mesta.

Pri riešení problému starých vozidiel spolupracuje Mestská polícia s komunálnym odborom Mestského úradu. „Z dôvodu ignorácie upozornení a výziev zo strany vlastníkov vozidiel dlhodobo zaberajúcich verejné priestranstvo bolo vyvolané pracovné stretnutie so zástupcom autorizovaného spracovateľa starých vozidiel s ktorým bude v blízkej budúcnosti pripravená zmluva na odvoz starých motorových vozidiel,“ oznámil Jozef Tököly.

Novozámockí policajti vyzývajú

Na základe vyššie spomenutého vyzýva Mestská polícia nedisciplinovaných vlastníkov starých vozidiel, aby si v súlade so zákonom o odpadoch zabezpečili odstránenie vozidla z miesta, na ktorom dlhodobo parkuje na vlastné náklady.

„V prípade ak sa tak nestane, vozidlo bude z miesta odstránené na náklady vlastníka a umiestnené na určené parkovisko v súlade s § 66 zákona o odpadoch, kde bude vlastník hradiť parkovné za každý začatý mesiac minimálne 35 eur,“ vysvetlil náčelník s dovetkom, že existuje možnosť odovzdania starého vozidla autorizovanému spracovateľovi starých vozidiel, ktorý zabezpečí odvoz vozidla na určené parkovisko za poplatok 50 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM