Peter Simon Rôzne

Špecialita z Gemera: Rožňavčanka prezradila zaujímavý recept

V našom regióne sa zachovalo hneď niekoľko tradičných jedál, ktoré gazdinky pripravujú už od nepamäti. Počuli ste už napríklad o takejto polievke?

Ilustračný obrázok k článku Špecialita z Gemera: Rožňavčanka prezradila zaujímavý recept
Zdroj: TASR

Rožňavčanka Eva počas zimy obľubuje pochúťky z tekvice. „Naša rodina má veľmi rada jedlá z tekvice. Robievam z nej viac jedál ako plnenú tekvicu ,vyprážanú tekvicu, ale aj kompót z tekvice. Z dužiny často robím polievku, ktorá je na spôsob kuracej,“ prezradila Eva.

Pre náš web následne prezradila jeden zo svojich receptov na špecialitu a to falošnú kuraciu polievku z tekvice. „Do približne 4 litrov vody jednu menšiu tekvicu. Použijem len dužinu aj s jadierkami, jednu väčšiu mrkvu, petržlen cibuľu a zeler. Vegetu, soľ a celé čierne korenie podľa chuti. Varím asi tak hodinu na malom ohni, následne pridám ešte polievkovú lyžicu husacej alebo kačacej masti. Následne do precedím a podávam s cestovinami,“ spresňuje Eva.

Ako prezradila, tento recept pozná už dávnejšie od svojej kamarátky. No keď bola malá nejedávala takéto polievky. „Robievam aj tekvicový prívarok, ktorý chutí celej rodine,“ dodala na záver Eva z nášho mesta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM