Správy

Špeciálna misia mieri na Slovensko: Vyšle ju Europarlament

Európsky parlament vyšle v najbližších dňoch na Slovensko špeciálnu misiu europoslancov z výboru pre kontrolu rozpočtu (CONT), ako aj z výboru pre občianske slobody, spravodlivosť a vnútorné veci (LIBE). Pripravuje sa tiež rokovanie s Európskou komisiou.

Ilustračný obrázok k článku Špeciálna misia mieri na Slovensko: Vyšle ju Europarlament
Zdroj: TASR

Deje sa tak pre závažné podozrenia, že vražda slovenského investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky je spojená s podvodmi v oblasti európskych dotácií. Informoval o tom v piatok český europoslanec Tomáš Zdechovský s tým, že s ohľadom na priebeh vyšetrovania a citlivosť prípadu budú rokovania a výstupy z misie zatiaľ neverejné.

„Orgány Európskej únie od začiatku situáciu okolo vraždy Jána Kuciaka pozorne sledujú a spolupracujú so slovenskými bezpečnostnými zložkami. Existujú závažné podozrenia, že za vraždou stoja rôzne podvody a machinácie s európskymi dotáciami rádovo v miliónoch eur. S ďalšími členmi europarlamentu preto pôjdeme priamo na Slovensko situáciu preveriť,“ uviedol Zdechovský (KDU-ČSL), ktorý je členom oboch spomínaných výborov.

„Inicioval som taktiež špeciálne vypočutie s komisiou a zapojenie európskeho úradu OLAF. Je totiž v záujme všetkých preveriť podozrenia, na ktoré v rámci svojej práce Kuciak narazil,“ doplnil v tlačovom vyhlásení Zdechovský, ktorý je presvedčený, že aktívne zapojenie európskych autorít a úradov pomôže v nezávislom vyšetrení prípadu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM