Rastislav Búgel Zo Slovenska

Splnomocnencom vlády pre rómske komunity bude Ábel Ravasz: Potvrdil to Robert Kaliňák

Novým splnomocnencom vlády pre rómske komunity bude Ábel Ravasz. Po dnešnom rokovaní vlády to potvrdil minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD). Ravasz nahradí v tejto funkcii Petra Polláka, ktorého dnes vláda z tohto postu odvolala.

Ilustračný obrázok k článku Splnomocnencom vlády pre rómske komunity bude Ábel Ravasz: Potvrdil to Robert Kaliňák
Zdroj: TASR

„Nový splnomocnenec pre rómske komunity je človek, ktorý pochádza z prostredia Mosta-Híd. Volá sa Ábel Ravasz. Je to mladý muž, ktorý v podstate celú svoju profesionálnu kariéru venoval práve týmto aktivitám,“ uviedol dnes Kaliňák. Ravasz sa má funkcie ujať vo štvrtok (7.4.).

Ako dodal Kaliňák, nový splnomocnenec bude mať pred sebou veľa práce. „Je tu mnoho projektov, ktoré bude musieť dotiahnuť do konca. Verím, že bude mať ťah na bránku a tie mnohé veci sa rapídnym spôsobom pohnú dopredu,“ dodal šéf rezortu vnútra.

Rómska problematika bude podľa Kaliňáka patriť medzi priority tejto vlády. „Myslím si, že tých projektov, ktoré môžu naozaj zásadne zmeniť tú situáciu, je na stole pomerne dosť," dodal.

Pollák zastával funkciu splnomocnenca od 1. októbra 2012. S jeho menom sa spája presadzovanie inkluzívnych opatrení rómskej reformy zameraných na zlepšenie životných podmienok Rómov, zvýšenie ich zodpovednosti a lepšiu a efektívnejšiu integráciu do majoritnej spoločnosti.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM