Erik Bojničan Hádzaná

Sporta ukončila nadstavbu vo veľkom štýle: Súperovi naši nasúkali štyridsiatku

Naši odohrali posledné kolo nadstavby s elánom. Hlohovskí extraligisti si hladko poradili so súperom z Nových Zámkov, ktorému nasúkali viac ako štyri desiatky gólov.

Ilustračný obrázok k článku Sporta ukončila nadstavbu vo veľkom štýle: Súperovi naši nasúkali štyridsiatku
Zdroj: TASR

Zásluhou Guzyho a Hriňáka sa SPORTA dostala v úvode do vedenia a domácim za celý čas nedovolila ani raz stav vyrovnať. Hostia si udržiavali dvoj až trojgólový náskok, no v polovici polčasu utiekli Štartu zo 7:9 štvorgólovou šnúrou na 7:13. V závere prvého dejstva SPORTA svoje vedenie ešte zvýšila a v 28. minúte viedla 22:11. Domáci dvoma gólmi polčasový stav upravili.

Po prestávke sa Novozámčania pokúsili skóre skorigovať, no bez úspechu. Naopak, SPORTA v polovici druhej časti sériou šiestich gólov zvýšila z 27:20 na 33:20 a o víťazovi bolo definitívne rozhodnuté. Domáci dali svoj posledný gól v 54. minúte – 23:35, a potom už strieľali iba Hlohovčania. Sériou siedmich gólov zvýšili svoje víťazstvo až na rozdiel devätnástich gólov. Najlepším strelcom SPORTY bol Holdoš, ktorému dobre sekundovali Zaťko, Briatka a štvorgóloví Guzy, Laho a Vaňko. V slušne hranom stretnutí boli na oboch stranách po dve vylúčenia. Po záverečnom hvizde na tabuli svietilo skóre 23:42 v prospech našich.

Foto: ilustračné

Zdroj: HC SPORTA Hlohovec
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM