Regióny Kultúra

Spoznajte život Rimanov na 20. ročníku Rímskych hier v Rusovciach

Jubilejný 20. ročník Rímskych hier a Limes day prinesie návštevníkom už túto sobotu pohľad do dejín starovekého Ríma.

Ilustračný obrázok k článku Spoznajte život Rimanov na 20. ročníku Rímskych hier v Rusovciach
4
Galéria
Zdroj: TASR

Návštevníci Rímskych hier sa už túto sobotu môžu tešiť na celé spektrum zo života Rimanov – civilného aj vojenského života. Program podujatia začína o 10:00 hod. a potrvá do 19:00 hod. Bratislava24.sk informovala Iveta Kešeľáková z bratislavského magistrátu.

Zaujímavý program

Doobedňajšia časť bude ladená modernejšie a rodinné tímy môžu zase súťažiť v rôznych disciplínach. Nebude chýbať preklad obľúbených citátov, odievanie do rímskych odevov, skúšanie účesov, rozoznávanie rímskych chutí alebo točenie na hrnčiarskom kruhu.

Pre najmenších návštevníkov bude opäť pripravená rímska škôlka. V Gerulate aj v Rímskom parčíku vystúpi tiež známe Divadlo z kufra von. Jeho protagonisti – Andrej Šoltés a Martin Meľo – originálnym spôsobom, cez prizmu súčasnosti, priblížia návštevníkom starovekú rímsku civilizáciu. Oživením programu budú aj vystúpenia 50 detí zo súkromnej Základnej umeleckej školy v Rusovciach na Balkánskej ulici.

Slávnostný sprievod

Nenechajte si ujsť ani slávnostný sprievod cisára, cisárovny, Rimanov, Rimaniek a ich detí či legionárov. Na svoju púť z Gerulaty po Maďarskej ulici až do parku kaštieľa v Rusovciach sa sprievod pustí o 13:00 hod.

Od 14:00 hod. bude v parku bohatý program, ktorý sa bude každú hodinu obmieňať. Pripravené sú remeslené stánky aj stánky s občerstvením. Do Gerulaty a do parku kaštieľa v Rusovciach pozývajú aj moderátori Partrícia Garajová Jarjabková a Juraj „Šoko“ Tabaček.

Kompletný program podujatia nájdete TU.

Ilustračný obrázok

Rímske hry Rusovce
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM