Jakub Forgács Šport

Správa z populárneho výškarského mítingu, ktorá nepoteší: Banskobystrická latka nakoniec bez veľkej hviezdy

Mala byť veľkým lákadlom pre fanúšikov, no nakoniec pod Urpín nepríde. Fanúšikovia prídu o možnosť, vidieť výkony hviezdy svetového formátu. Napriek tomu, stále sa je na čo tešiť.

Ilustračný obrázok k článku Správa z populárneho výškarského mítingu, ktorá nepoteší: Banskobystrická latka nakoniec bez veľkej hviezdy
Zdroj: TASR

Chorvátska skokanka do výšky Blanka Vlašičová má problémy s achilovkou a nebude tak štartovať na mítingu Banskobystrická latka (BBL), ktorý sa uskutoční už tento štvrtok 4. februára od 16:30. Organizátorom podujatia sa však namiesto nej podarilo získať aktuálnu líderku svetových tabuliek Airine Palšyteovú z Litvy. Informovali o tom prostredníctvom tlačovej správy.

Vlašičová sa poranila počas piatkového mítingu v Splite. Najprv síce prekonala 195 cm a skúšala dva metre, no pri súťaži ju bolela achilovka a po úvahe vo svojom tíme sa rozhodla ukončiť halovú sezónu. Okrem BBL vynechá aj súťaž v Glasgowe a tiež halové majstrovstvá sveta v USA. „Všetko podriaďujem úspechu na OH v Riu, nechcem nič riskovať,“ odkázala.

Palšyteová je víťazka minulotýždňových pretekov z Cottbusu a národná rekordérka vonku i v hale výkonom 198 cm. Organizátori už s ňou dohodli aj prémiu za prekonanie dvoch metrov. Potvrdený je aj štart slovenského ženského dua Katarína Kuštárová a Táňa Dunajská, ktoré sa kvalifikovalo na základe výkonov z úspešného seriálu Latka 5 miest. Ten vyvrcholí vo štvrtok v Banskej Bystrici od 9:30.

Čítajte tiež:

Na zimáku vypuklo pravé hokejové derby: V zápase bystrických gymnázií padlo sedem gólov

Mladí bojovníci MMA z bystrického klubu sa ukázali v plnej paráde: Súperov zdolali hneď v prvých kolách FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM