Tlačové správy

Starostlivosť o elektróny: Stačí tak málo!

Na každé auto, ktoré sa používa, sa pochopiteľne prichytí nejaká tá špina, o ktorú sa treba postarať. Ale to, koľko času venujete svojmu automobilu, každý uvidí práve podľa vzhľadu elektrónov na jeho kolesách, ktoré mnohí zanedbávajú. A pritom to nie je nič náročné. Pozrite, aké je to jednoduché!

Ilustračný obrázok k článku Starostlivosť o elektróny: Stačí tak málo!
Zdroj: Bigstockphoto.com

Špina na elektróny nepatrí

Nové elektróny vylepšia každé auto. No po prejdení prašnou cestou či cez pár kaluží už po pôvodnom lesku nie je ani zmienka. Autoelektróny majú viacero výhod oproti plechovým diskom a vyzerajú skutočne skvelo. Ak si však nenájdete chvíľku času na ich vyčistenie, je to zbytočné.

Ako čistiť elektróny?

Najskôr je potrebné dôkladne vyčistiť elektróny od obyčajných nečistôt, hliny i blata. Na to stačí použiť čistiaci gél, pastu alebo roztok, ktorý neobsahuje kyselinu ani čpavok. Tie totiž môže zapríčiniť oxidáciu a poleptanie diskov. Ak musíte použiť kefu, vyberte takú, ktorá má mäkké štetiny, aby ste elektróny nepoškrabali. Ani kúsok nesmie byť špinavý, potom disky utrite suchou handrou.
Chcete odstrániť decht alebo olejové škvrny? Siahnite po odmasťovacom prípravku, čistiacom vosku či leštiacej paste. Do niektorého z týchto prípravkov namočte mäkkú handričku a elektróny ňou párkrát pretrite. Ak sú škvrny príliš odolné, použite ďalšiu čistú handričku a daný postup opakujte.

Elektróny bez rýh a škrabancov

Elektrónom škrabance ani ryhy vôbec nesvedčia. Pozorujete tieto neduhy aj na diskoch vášho auta? Nevadí, na ich opravu vám stačí vziať do rúk brúsny papier. Najskôr papier s väčšou zrnitosťou, neskôr dokončite detaily jemnejším brúsnym papierom. Pomocou brúsnej pasty povrch pekne doleštíte. Pasta však musí byť vhodná na hliník.
Aby bolo nasledujúce čistenie elektrónov o čosi jednoduchšie, ochráňte ich voskom alebo konzervantom. Veľmi praktické je siahnuť po vosku v nádobe s rozprašovačom. Určite nezanedbajte ani ochranu skrutiek a matíc, ktoré dokážu rýchlo začať hrdzavieť.

(PR správa)

Zdroj: Autoelektrony.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM