Správy Regióny

Staručká tržnica na Trnavskom mýte sa dočká obnovy

Tržnica na Trnavskom mýte slúži Bratislavčanom už viac ako tri desaťročia. Od jej otvorenia sa však príliš nezmenila. Očakávaná obnova by mohla prísť v blízkej budúcnosti.

Ilustračný obrázok k článku Staručká tržnica na Trnavskom mýte sa dočká obnovy
3
Galéria

Tržnica na Trnavskom mýte je vyhľadávaným miestom mnohých Bratislavčanov, ktorí si chcú nakúpiť čerstvú zeleninu, ovocie, mäsové či mliekarenské výrobky. Svojmu účelu slúži už od roku 1983.

Viac ako 30 rokov bez zmeny

Za spomínanú dobu tržnica, ktorú domáci poznajú pod názvom Nová tržnica, postupne menila a rozširovala spektrum svojich služieb a ponúkaných tovarov. Bohužiaľ, jediné, čo sa za viac ako 30 rokov nezmenilo, je jej vzhľad.

Ten nepôsobí príliš vábne. Uvedomuje si to aj starosta bratislavskej mestskej časti Nové Mesto Rudolf Kusý „Tržnica dopláca na to, že v minulých desaťročiach sa do jej rekonštrukcie a údržby neinvestovalo,“ povedal pre portál TREND Reality Rudolf Kusý, ktorý chce v najbližších mesiacoch vypísať súťaž na jej revitalizáciu.

Plánovaná revitalizácia

Nové Mesto, ako vlastník budovy tržnice, sa v posledných rokoch rozhodlo investovať aspoň do čiastkových rekonštrukčných prác. „Kúpili sme novú klimatizáciu, osadili sme nový výťah, vymenili staré svietidlá, nahradili nefunkčné inštalácie, elektrické rozvody a boli vykonané ďalšie rekonštrukčné práce,“ informoval starosta s tým, že mestská časť väčšie investície do trhoviska neplánuje.

Aj preto starosta avizuje, že v blízkej dobe vypíše súťaž na jej revitalizáciu. „Chceme využiť skutočnosť, že sa hýbe s podchodom. Chceli by sme vyhlásiť súťaž, ktorej výsledkom by bolo čo najlepšie využitie tržnice. Ideme diskutovať čo s tržnicou, aby sa zachovala jej funkcia, ale zároveň nám to neprinášalo potencionálny problém,“ povedal Kusý.

Tržnica na Trnavskom mýte
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Nové Mesto
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM