Ľubomír Hudačko Regióny Futbal

Staručký stánok ide k zemi: Búracie práce na prešovskom štadióne v OBRAZOCH

Zažil množstvo pamätných zápasov, ale nastal čas na zmenu. Na prešovskom futbalovom štadióne prebiehajú búracie práce. A pozrieť si to môžete v obrazoch.

Ilustračný obrázok k článku Staručký stánok ide k zemi: Búracie práce na prešovskom štadióne v OBRAZOCH
13
Galéria
Zdroj: TASR

Ako sme vás už informovali, v pondelok 29. januára sa začalo s búracími prácami na futbalovom štadióne v Prešove. Na tie by po troch mesiacoch mali nadviazať stavebné práce. V pláne je, že prvé súťažné zápasy by sa na novom prešovskom štadióne mali hrať v druhej polovici roka 2019.

Bágre v akcii

„Bágre sú tu, nový futbalový štadión sa stáva realitou,“ uviedla prešovská primátorka Andrea Turčanová. „Prešovský samosprávny kraj má byť katalyzátorom jednotlivých miest, verím, že túto investíciu dotiahneme do úspešného konca,“ doplnil predseda PSK Milan Majerský.

Spomínané búracie práce teda už začali a na mieste sa do betónov zahryzli ťažké stroje. Nejednému fanúšikovi sa teraz tisne slza do očí a nostalgicky loví v pamäti, čo všetko kedysi na štadióne zažil. A veru je na čo spomínať. Práve Tatran Prešov je totiž s rokom založenia 1898 najstarším futbalovým klubom na Slovensku.

Aj medzištátne zápasy

„Nový štadión spĺňa tretiu kategóriu UEFA, bude to štadión, na ktorom sa budú môcť hrať aj medzištátne zápasy,“ povedal Artúr Benes, konateľ spoločnosti Futbal Tatran aréna, ktorá výstavbu nového štadióna zastrešuje. Doplnil, nový štadión poskytne 6 920 miest na sedenie, kabínky pre TV štáby, kaplnku či rozcvičovne.

„Pri búraní sa vyberie celý betónový ovál, odstránené budú nehnuteľnosti na B ploche, zachováva sa zatiaľ oplotenie, ktoré bude slúžiť ako oplotenie staveniska,“ dodal Benes. Nuž a ako vyzerajú búracie práce na štadióne, to si pozrite v bohatej fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

To treba vidieť: Takto vyzerajú búracie práce na prešovskom futbalovom štadióne
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM