Webnoviny - Svet

Stocha vyhlásili za hráča týždňa

WEBNOVINY.SK

Miroslav StochFoto: SITAANKARA 11. mája (WEBNOVINY) – Slovenskí futbaloví legionári v Turecku potvrdzujú počas celej sezóny svoje herné kvality. Pokiaľ sú zdraví, patria medzi opory svojich tímov a starajú sa o efektné aj efektívne okamihy podobné tým, aké predviedli aj vo víkendovom 32. kole Süper Lig 2010/2011.

Útočník MKE Ankaragücü Stanislav Šesták bol na trávniku z pozície striedajúceho hráča len päť minút, no stihol sa postarať o najkrajší gól víkendu, keď v 61. min duelu so Sivassporom umiestnil volejom od pravej žrde do siete 40 metrový pas z ľavej strany a pričinil sa o remízu 1:1. „Rozbehli sme peknú akciu po ľavej strane. Ja som si sprava nabehol do šestnástky, dostal som perfektný krížny pas a z prvej som poslal loptu ku vzdialenejšej žrdi. Nechcem sa veľmi chváliť, ale bol to veľmi pekný gól. Nie ako tie tradičné, ktoré zvyknem dávať. Aj keď v zápase s Poľskom (v kvalifikácii MS 2010, pozn.) sa na ne nikto nesťažoval,“ povedal bezprostredne po zápase pre agentúru SITA Šesták, ktorého za autora najkrajšieho presného zásahu 32. kola tamojšej najvyššej súťaže určil denník Hurriyet.

Rovnaké periodikum označilo spoločne s Omarom Fatom za najlepšieho hráča týždňa slovenského krídelníka v službách Fenerbance Istanbul Miroslava Stocha. Reprezentant SR naskočil do diania v zápase na pôde Karabüksporu od úvodu v základnej zostave a v 67. min založil akciu, po ktorej sa zrodil jediný presný zásah celého stretnutia. „Na ihrisku som sa cítil výborne, myslím si, že každým zápasom sa moja hra zlepšuje. Išlo cezo mňa veľa akcií, čo bol vlastne aj polčasový pokyn od trénera, ktorý hovoril, aby sme to hrali cezo mňa, lebo som efektívny a darí sa mi v ofenzíve, takže aj z tohto hľadiska som veľmi spokojný,“ uviedol pre svoju oficiálnu stránku 21-ročný rodák z Nitry, ktorý nedohral súboj pre zranenie členka. Nemalo by však ísť o nič vážnejšie.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM