Zo Slovenska

Dopravný podnik podpísal pre roky 2017 – 2018 Kolektívnu zmluvu

Odborová organizácia DPB vyhlásila v decembri minulého roku štrajkovú pohotovosť. Dôvodom bola nespokojnosť odborárov s postojom manažmentu DPB.

Ilustračný obrázok k článku Dopravný podnik podpísal pre roky 2017 – 2018 Kolektívnu zmluvu
Zdroj: TASR

Dopravný podnik Bratislava na svojej webovej stránke informuje, že predseda predstavenstva a generálny riaditeľ DPB, a. s. Ing. Milan Urban so zástupcami zamestnancov – všetkými odborovými organizáciami pôsobiacimi v DPB, a. s. podpísali spoločne 16. 1. 2017 Kolektívnu zmluvu pre roky 2017 – 2018.

Vyjednávanie

Vedenie DPB, a. s. viedlo kolektívne vyjednávanie niekoľko mesiacov so zreteľom, aby sa v prvom rade zohľadnili záujmy a potreby zamestnancov a zamestnávateľa. Všetky strany prejavili počas vyjednávania vôľu dohodnúť sa.

Podpisom tak všetky zúčastnené strany uviedli do platnosti nové podmienky v oblasti odmeňovania zamestnancov, sociálnych a ostatných pracovných podmienok pre zamestnancov Dopravného podniku Bratislava.

„Podpisom Kolektívnej zmluvy sa potvrdilo, že náš podnik je stabilný partner pre našich zamestnancov a dokáže oceniť ich pracovné nasadenie. Náležitú pozornosť venujeme všetkým zamestnancom, nielen v oblasti zvyšovania mzdy, ale aj pri ďalších finančných náhradách. Rád by som poďakoval hlavne tým zamestnancom, ktorí svojou zodpovednou a kvalitnou prácou vytvárajú nielen dobrú pracovnú atmosféru, ale prispievajú aj k dobrému menu Dopravného podniku,“ povedal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ DPB, a.s. Ing. Milan Urban.

V novej Kolektívnej zmluve DPB, a. s. pre roky 2017 – 2018 sú okrem iného upravené aj tieto podmienky:

  • s účinnosťou od 1. 7. 2017 sa zamestnancovi DPB, a. s., priznáva jednotný valorizačný príplatok k mesačnej mzde vo výške reprezentujúcej čiastku 3% priemerného mesačného zárobku dosiahnutého v roku 2016 v DPB, a. s.
  • úprava mzdových zvýhodnení, náhrady miezd, napríklad úprava mzdového zvýhodnenia za prácu v sobotu a nedeľu, mzdové zvýhodnenie za prácu v noci, v odpoludňajšej zmene, za vedenie pracovnej čaty, za zvýšenú obtiažnosť výkonu práce, zácvik vodiča
  • zvýšenie príspevku zamestnávateľa na doplnkové dôchodkové sporenie od 1. 1. 2017
  • zvýšenie príspevku zamestnancom pri pracovnom a životnom jubileu od 1. 1. 2017

Výsledky rokovaní privítalo aj vedenie mesta na čele s primátorom Bratislavy Ivom Nesrovnalom.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM