Zo Slovenska

Stredoškolákov čakajú zmeny, pribudnú nové študijné odbory

Stredné školy budú od budúceho školského roka ponúkať nové študijné odbory. Žiaci sa budú môcť hlásiť aj na odbory ako agromechanik či záhradný dizajn.

Ilustračný obrázok k článku Stredoškolákov čakajú zmeny, pribudnú nové študijné odbory
Zdroj: TASR

Na výber bude napríklad aj veterinárny asistent pre ambulancie- Študijný odbor agromechanik sa od školského roka 2017/2018 otvára v troch stredných odborných školách, a to v Pruskom, v Moldave nad Bodvou a na Strednej odbornej škole agropotravinárskej v Rimavskej Sobote.

„Odbor je zameraný na technický servis a predaj modernej techniky využívanej v poľnohospodárstve a v lesnom hospodárstve,“ informoval Michal Kaliňák zo Štátneho inštitútu odborného vzdelávania (ŠIOV).

Budúci školský rok sa rozšíri ponuka vzdelávania aj v Strednej odbornej škole záhradníckej v Piešťanoch, a to o odbor záhradný dizajn, v ktorom sa žiaci naučia aplikovať prvky záhradného dizajnu s použitím moderných technológií s cieľom ozelenenia interiérov a exteriérov.

„Tiež sa budú orientovať na uplatnenie prvkov tvorby životného prostredia, ako aj realizáciu prípravy technického a technologického zabezpečovania floristických kompozícií,“ dodal Kaliňák.

Nový študijný odbor veterinárny asistent pre ambulancie sa od tohto školského roka vyučuje na Strednej odbornej škole veterinárnej v Košiciach. Je zameraný napríklad na asistenčné činnosti veterinárneho lekára, ale aj na laboratórne činnosti súvisiace s veterinárnou diagnostikou.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM