Aktualizované Krimi

Streľba v dome Milana Kňažka! Lupič utrpel vážne poranenie

Šok uprostred noci vo vlastnom dome! Bývalý politik sa proti lupičovi bránil so svojou legálne držanou zbraňou a postrelil ho.

Ilustračný obrázok k článku Streľba v dome Milana Kňažka! Lupič utrpel vážne poranenie
9
Galéria
Zdroj: TASR

Do bratislavskej vily expolitika Milana Kňažka sa mal dnes krátko pred druhou hodinou rannou dostať neznámy muž. Bývalý politik sa bránil legálne držanou zbraňou a lupiča postrelil. O udalosti ako prvý informoval portál cas.sk.

Páchateľ mal podľa dostupných informácií pri sebe kradnuté zlato a peniaze. Hoci sa muž snažil uniknúť, policajti ho následne chytili ešte v záhrade.

„Je to pravda, bol tam lupič,“ povedal v telefonickom rozhovore pre TASR. Bližšie podrobnosti celého incidentu uviesť odmietol, nakoľko vyšetrovanie tohto prípadu stále prebieha. „Ešte som nebol vypočutý,“ doplnil s tým, že by to nebolo správne, keby sa teraz ku kauze bližšie vyjadroval.

Muža operovali

„Boli sme privolaní o 1:34 v noci políciou, že zadržala páchateľa so strelným poranením dolnej končatiny. Záchranná služba bola vyslaná na miesto. 49-ročného muža sme ošetrili a transportovali do fakultnej nemocnice na Mickiewiczovej ulici,“ informoval portál Topky.sk zastupujúci hovorca záchranárov Jozef Minár.

Ako ďalej uvádza, postrelený leží momentálne v nemocnici a je po operácii. „Muž utrpel vážne strelné poranenie stehna, je po operácii,“ prezradila pre Topky hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave Petra Stano Maťašovská.

Herec a politik

Milan Kňažko je slovenský herec a bývalý politik. V októbri 1989 ako jediný v Československej socialistickej republike (ČSSR) vrátil titul Zaslúžilý umelec pre nesúhlas s politikou vtedajšieho režimu. Ešte predtým podpísal výzvu Niekoľko viet.

Po Novembri 1989 sa venoval politike, zastával post ministra zahraničných vecí aj ministra kultúry. Kandidoval za prezidenta aj primátora Bratislavy.

Milan Kňažko
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM