Boris Silný Futbal

Strhujúce derby v Manchestri, hrdinom van Persie

Zápas ako hrom. Červení diabli neudržali vedenie 2:0, ktoré si vypracovali ešte v prvom polčase. Citizens dokázali vyrovnať, ale v nadstavenom čase prišiel neočakávaný moment. Po faule Tevéza na Rafaela prekonal Joa Harta z priameho kopu Robin van Persie!

Ilustračný obrázok k článku Strhujúce derby v Manchestri, hrdinom van Persie
Zdroj: TASR

Manchester City – Manchester United 2:3

Góly: 60. Toure, 86. Zabaleta – 16., 29. Rooney, 92. van Persie

Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany (21. Kolo Touré), Nastasic, Clichy – Yaya Toure (84. Džeko), Barry – Nasri, Silva – Aguero, Balotelli (51. Tevéz)

Manchester United: De Gea – Rafael, Ferdinand, Evans (49. Smalling), Evra – Valencia (86. Jones), Carrick, Cleverley (86. Welbeck), Young – Rooney, van Persie

Priebeh zápasu:

1. Polčas

Hostia začali zápas lepšie. Už v 16. minúte sa po prihrávke Younga presadil Wayne Rooney, keď poslal Harta do opačnej strany. Potom sa do dvoch dobrých šancí dostali aj domáci, ale bez ohrozenia brány De Geu. To, čo sa nepodarilo domácim, vyšlo opäť hosťom. V 29. minúte sa po osi Valencia, Rafael druhýkrát v zápase presadil Rooney, keď zblízka prekonal bezmocného Harta. V závere mal ešte šancu Barry no z úrovne šestnástky netrafil bránu hostí.

2. Polčas

Do druhého polčasu šli domáci iba s jedným cieľom, a to urobiť niečo s výsledkom. Už od prvých minút bolo na domácich vidieť väčšie nasadenie do hry. Ešte v 57. minúte tesne minul Aguero, ale o tri minúty už bolo znížené. De Gea sa pri akcii domácich najprv zaskvel dvoma skvelými zákrokmi, no po priťuknutí Tevéza už nedočiahol na prízemnú strelu Yayu Tourého. Od tohto momentu sa hra presunula na polovicu hostí. Domáci dobíjali bránu diablov ale bez úspechu. Ten prišiel až v 86. minúte.

Po rohovom kope Tevéza sa lopta odrazila k nestráženému Zabaletovi a ten prestrelil všetko čo mu stálo v ceste. Keď už si všetci mysleli, že zápas skončí remízou, fauloval Tevéz Rafaela da Silvu, a loptu na zahrávanie priameho kopu si postavil Robin van Persie. Ten nádhernou strelou obstrelil múr a aj s prispením brániaceho hráča prekonal Joa Harta, ktorý už na loptu nedočiahol.

Vypätý záver nezvládli diváci

Po góle van Persieho sa ale dialo niečo, na čo nie sme v anglickej lige zvyknutí. Z tribúny domácich fanúšikov priletel ostrý predmet, ktorý trafil stopéra hostí, Ria Ferdinanda a ten utrpel krvavú ranu nad okom.

Manchester City vs. Manchester United
4
Galéria
Zdroj: TASR
Manchesterské derby
3
Galéria
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM