Lukáš Zavacký Hokej

Štvrťfinálový sen Slovenska sa rozplynul, Košičan Bartánus: Sme veľmi sklamaní, rozhodli konce zápasov

V poslednom zápase skupiny zvíťazili, no na postup to nestačilo. Do štvrťfinále by sa Slováci dostali iba vtedy, ak by s USA získali všetky tri body. Košičan Marek Bartánus prezradil bezprostredné emócie.

Ilustračný obrázok k článku Štvrťfinálový sen Slovenska sa rozplynul, Košičan Bartánus: Sme veľmi sklamaní, rozhodli konce zápasov
Zdroj: TASR

Po tretíkrát v rade sa slovenskej reprezentácii nepodarilo postúpiť zo skupiny na svetovom šampionáte. Aktuálny začala dvoma víťazstvami, no následne štyrikrát prehrala a posledný triumf po predĺžení ju neposunul ďalej.

„Samozrejme, sme veľmi sklamaní. Mali sme na to, aby sme zápas s Američanmi zvládli. Z našej strany to bol veľmi dobrý výkon, chýbal nám iba kúsok šťastia. Ako v každom dueli, aj dnes sme si dali nešťastný vlastný gól. Vydali sme zo seba všetko, škoda, že sme nevyhrali v riadnom hracom čase,“ uviedol Marek Bartánus, ktorý ako mladý vyrastal hokejovo v našom meste.

„Aj sme to v presilovkách strieľali, aj sme dorážali puky, jednoducho nám to tam nepadlo. Taký je niekedy hokej,“ pokračoval.

„Takmer všetky zápasy v skupine sme mali dobre rozohraté. Škoda len tých koncov stretnutí. S Nemeckom sme začali dobre, nádejne sme mali aj rozbehnutý duel s Bieloruskom, no oba sme prehrali. Tie body nám v konečnom dôsledku chýbali. Je veľká škoda, že sme to nezvládli. Treba si z toho zobrať ponaučenie,“ povedal útočník.

Vo veku 29 rokov odohral svoje prvé majstrovstvá sveta. „Veľa chlapcov tu bolo prvýkrát, vrátane mňa. Zažili sme si to, vieme už, o čom to je. Je pre nás sklamaním, že sme nepostúpili do štvrťfinále, ale som veľmi rád, že som tu mohol byť,“ zakončil M. Bartánus. V siedmich súbojoch získal jednu asistenciu.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24/TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM